Numele designerilor de modă sunt cu adevărat cunoscute. Unii dintre noi chiar purtăm lucrurile pe care le produc și cumpărăm parfumuri din Duty Free cu numele populare de designeri. Însă foarte puțini oameni i-ar recunoaște pe designerii legendari dacă i-ar vedea, deoarece este rar ca acești oameni să apară în reviste sau la televizor.

In acest articol va prezentam o serie de persoane de care cu siguranta ai auzit dar pe care nu i-ai vazut de foarte multe ori pana acum.

Dolce & Gabbana – Domenico Dolce și Stefano Gabbana

În 1985, Domenico Dolce și Stefano Gabbana au fondat casa de modă italiană Dolce & Gabbana. Viitorii parteneri s-au cunoscut la începutul anilor ’80, când Domenico și-a găsit un loc de muncă într-un atelier pe care Stefano îl deținea.

Prima lor colecție nu a adus succesul comercial așteptat de designeri și chiar urma să închidă afacerea. Dar apoi, familia Dolce a putut să le ofere suma de bani de care aveau nevoie pentru a-și continua munca.

Dolce și Gabbana colaborează adesea cu vedete de business show și fac în mod regulat reclame unice.

Fendi – Silvia Venturini Fendi

Silvia este nepoata fondatorului brandului Fendi. Ea a fost cea care a conceput produsul iconic în 1997 – geanta Baguette care trebuia să fie purtată sub axilă ca o baguetă franceză.

În prezent, Silvia Venturini Fendi este directorul de accesorii și haine pentru bărbați din cadrul companiei.

Citește și:  11 Reuniuni dulci ale cuplurilor celebre de pe ecran care ne oferă nostalgie in suflet

Armani – Giorgio Armani

Creatorul de modă Giorgio Armani este unul dintre cei mai bogați oameni din Italia. S-a născut într-un oraș italian Piacenza, dar are rădăcini armene.

Armani și-a început cariera ca asistent designer de modă Nino Cerruți, iar în 1974, a prezentat o colecție sub numele său.

Nu există o mulțime de știri despre viața designerului, potrivit sorei sale Rosanna, el are o personalitate foarte închisă și aproape că nu are prieteni apropiați.

Tom Ford – Tom Ford

Tom Ford este un inovator în lumea modei. Mintea lui deschisă despre lucruri a fost apreciată de public și de colegii săi. De exemplu, în 1996, Consiliul designerilor de modă din America l-a numit designerul Ford al anului.

Apropo, Tom Ford nu este doar un designer, ci este și regizor. Și-a început cariera de modă în anii ’80, și a început să filmeze filme în 2008.

Ford explică în acest fel interesul său pentru filme: este îngrijorat că va lăsa în urmă doar o grămadă de rochii în muzee și că nu va avea suficient timp pentru viața reală.

Bulgari – Nicola Bulgari

Nicola și fratele său, Paolo Bulgari, sunt nepoții lui Sotirios Voulgaris, fondatorul brandului Bulgari. Familia Bulgari, reprezentată de frați , deține 52% din acțiunile companiei.

Nicola Bulgari locuiește în Roma, a crescut 6 copii și adoră colectarea mașinilor de epocă.

Carolina Herrera – Carolina Herrera

Designerul american Carolina Herrera s-a născut la Caracas, Venezuela. În anii ’70, a fost numită una dintre cele mai elegante femei din lume.

Citește și:  17 fotografii care ne arata cat de mult s-au schimbat unele celebritati de la prima lor aparitie pe covorul roșu

Herrera a fondat propria companie în 1980. Ea a îmbrăcato pe Jacqueline Kennedy în ultimii 12 ani ai vieții. În 1987, a fost lansat primul parfum de Carolina Herrera, iar succesul a fost uriaș.

Gerry Weber – Gerhard Weber

Marca Gerry Weber a crescut de la compania mică, Hatex KG, care producea haine pentru femei. Proprietarii erau Gerhard Weber și Udo Hardieck.

Weber, tânăr și întreprinzător, provenea dintr-o familie muncitoare și, până atunci, avea deja o educație în vânzarea de materiale textile. Compania Hatex KG a fost înființată în 1973 și 13 ani mai târziu, vânzările lor au fost de 72,7 de dolari, Deutsche Marks, numele a fost schimbat în Gerry Weber.

În 2001, fiul lui Gerhard a început să lucreze pentru companie.

Versace – Donatella Versace

Casa de modă Versace a fost deschisă în 1978 de Gianni Versace. După disparitia sa tragică, sora sa Donatella a devenit persoana cheie și principalul proiectant al companiei.

Colecțiile Donatella sunt diferite de cele pe care le-a făcut fratele ei, dar femeia italiană energică este în totalitate în regulă. „ Colecțiile mele au avut recenzii proaste, dar am știut întotdeauna că nu voi putea să fac ceea ce a făcut Gianni. Pentru a rămâne pe piață, trebuie să căutați ceva nou. ”

Narciso Rodriguez – Narciso Rodriguez

Narciso Rodriguez s-a născut în SUA, dar ambii părinți sunt din Cuba. Amândoi au fost împotriva ideii ca fiul lor să-și construiască o carieră în lumea modei. Cu toate acestea, Narciso a intrat în școala de proiectare din New York, apoi a colaborat cu Calvin Klein, iar în 1997, a înființat propria companie.

Citește și:  12 Tendințe de modă înfricoșătoare care au fost populare la nivel mondial

Vera Wang – Vera Wang

Acest designer american de rochii de mireasă obișnuia să fie un patinator prefesionist. Celebritățile adoră să se căsătorească în rochiile ei. De altfel, Vera creează rochii pentru expoziții și concursuri, dar și pentru patinatori.

Designerul s-a născut la New York, dar are o origine chineză. Cariera ei în moda nunții a început de la propria nuntă, când Wang a decis să creeze o rochie de mireasă pentru ea însăși.

Valentino – Valentino Garavani

Din momentul în care Valentino a învățat să țină un creion, a început să deseneze. Când și-a dat seama că iubește cu adevărat, a decis să devină designer de modă și în curând a intrat la Academia de Arte din Milano .

Hainele de la Valentino sunt simbolul feminității și al vieții de lux. Elizabeth Taylor, Jacqueline Kennedy, Courteney Cox și Jennifer Lopez s-au căsătorit purtând haine concepute de el.

În 2007, designerul a părăsit lumea modei după ce și-a prezentat ultima colecție de îmbrăcăminte în lume.

Trussardi – Tomaso Trussardi

In acest moment, șeful companiei familiale Trussardi este Tomaso Trussardi.

Tanarul om de afaceri este casatorita cu actrita elvetiana-italiana Michelle Hunziker, iar cuplul are 2 copii.