12 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin

- Advertisement -

Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul in exces de mancare nesanatoasa pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare mai puțin cunoscute, care au devenit o parte din viața noastră de zi cu zi.

Noi am adunat 12 dintre cele mai obișnuite obiceiuri zilnice care zguduie încet și silențios sănătatea noastră.

Ținând portofelul în buzunarul din spate

- Advertisement -

Oricine poartă un portofel știe că cel mai convenabil loc pentru a-l păstra este în buzunarul din spate al blugilor. Dar, deși acest lucru poate fi convenabil, cu siguranță nu este sănătos. Așezandu-vă pe portofel, chiar și pentru o scurtă perioadă de 15 minute, vă poate provoca schimbarea coloanei vertebrale și ligamentele coloanei vertebrale vor începe să se schimbe.

Acest lucru va crea în cele din urmă o asimetrie care poate perturba alinierea normală a coloanei vertebrale. Așezatul pe portofel pentru perioada lunga poate provoca dureri de spate cronice , sciatică și scolioză funcțională.

Aduceți electronice în pat cu dvs.

- Advertisement -

Studii recente au arătat că utilizarea dispozitivelor electronice înainte de a merge la culcare ne fură somnul și ne reduce calitatea somnului. Cu toate acestea, un sondaj realizat de Fundația Națională de Somn arată că aproximativ 89% dintre adulți și 75% dintre copii au cel puțin un dispozitiv electronic în dormitorul lor.

Nu numai că utilizarea regulată a dispozitivelor electronice înainte de culcare dăunează calității somnului nostru, dar ne determină să creștem în greutate și provoacă oboseală în timpul zilei. De asemenea, ne afectează nivelul de productivitate, capacitățile de învățare și nivelul de stres. Izolarea de dispozitivele electronice timp de cel puțin o oră înainte de culcare vă poate îmbunătăți calitatea somnului și vă poate păstra sănătatea.

Spălarea mâinilor cu apă caldă

- Advertisement -

Diverse studii au confirmat că apa caldă și rece sunt la fel de eficiente pentru a elimina germenii și bacteriile din mâinile noastre. Conform acestor studii , indiferent dacă a fost 38 ° C sau 16 ° C, temperatura apei nu a jucat un rol vital în reducerea bacteriilor. Mai mult, s-a dovedit că apa rece este de fapt mai sănătoasă pentru mâinile noastre decât apa caldă.

Deși se știe că apa caldă elimina bacteriile, există o percepție greșită despre asta. Având în vedere că spălarea mâinilor cu apă clocotită nu este o opțiune, utilizarea apei reci este de departe alternativa mai bună. De ce? Deoarece spălarea mâinilor cu apă caldă îți va înmuia pielea, făcând mâinile mai vulnerabile la germeni .

Bea din sticle de plastic

Ar fi logic să presupunem că a bea din sticle de plastic este un lucru sigur și sănătos de făcut. Cu toate acestea, nu toate materialele sunt la fel de sigure și ecologice. Sticlele de plastic reprezintă o amenințare din cauza substanțelor chimice pe care le eliberează atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate.

De exemplu, dacă lăsați sticla în mașină într-o zi caldă, straturile superficiale ale plasticului pot elibera o substanță chimică toxică ( bisfenolul A ) care poate contamina apa pe care o beți. Această substanță chimică vă poate afecta sistemul endocrin și vă poate crește riscul de endometrioză și cancer de sân

Consumați mâncarea prea repede

Mai multe studii au arătat că consumul rapid și mestecarea prea rapidă a alimentelor poate duce la mai multe probleme de sănătate. Mâncarea rapidă poate duce la creșterea în greutate într-un ritm accelerat și chiar vă poate crește riscul de boli de inimă , diabet și accident vascular cerebral.

Cei care mananca repede sunt de asemenea, mai predispuși să alimenteze excesiv, deoarece durează aproximativ 20 de minute din momentul în care începi să mănânci pentru ca creierul tău să transmită semnale de a fi plin. Așadar, este posibil să fii plin și să continui să mănânci, dar este posibil să nu-l știi, deoarece creierul tău nu are suficient timp pentru a reacționa și a recunoaște că ești plin.

Spălați dinții imediat după mâncare

Chiar dacă unii dintre noi tindem să ne spălăm pe dinți imediat după mâncare, conform mai multor studii, ar trebui să aștepți cel puțin 30 de minute după ce ai mâncat înainte de a le spăla. Dinții noștri sunt protejați de smalț, iar acizii creați de diferite alimente pot îndepărta acest smalț protector, ceea ce înseamnă că dinții noștri sunt la starea lor cea mai slabă imediat după mâncare.

Din fericire, corpurile noastre au un mod de a echilibra nivelurile ridicate de acid cu ajutorul salivei , dar asta necesită timp. Deci, spălarea dinților imediat după mâncare înseamnă că îți ataci dinții, chiar dacă folosești o periuță de dinți moale. Cel mai bine este să lăsați saliva să își facă treaba și să echilibrați nivelul ridicat de acid înainte de a vă spăla pe dinți. Cea mai bună alternativă ar fi să vă clătiți gura cu apă sau să mestecați guma fără zahăr în timp ce așteptați .

Curățarea urechilor cu tampoane de bumbac

Curățarea urechilor cu tampoane de bumbac face mai multă rău decât bine. Conform unui studiu , curățarea urechilor cu tampoane de bumbac împinge ceara urechii mai jos în canalul urechii. Poate duce, de asemenea, la infecții, timpane perforate, ureche afectată și tinitus.

Este de fapt recomandat să lăsați ceara din ureche în pace și să o lăsați să cadă natural. Ceara urechii funcționează ca un filtru pentru canalul urechii, împiedicând pătrunderea și murdăria lui. Curățarea urechilor cu tampoane de bumbac face urechile vulnerabile la poluare. Totuși, dacă simțiți nevoia să vă curățați urechile , curățarea lor cu un prosop va fi suficientă.

Folosind un uscător de mâini

Uscătoarele de mână pot fi o soluție mai ecologică decât prosoape de hârtie, dar cu siguranță nu sunt mai sănătoase pentru noi. Un studiu a arătat că uscătoarele de mâini din toaletele publice răspândesc germeni fecali pe mâinile tale. Mecanismul pe care îl folosesc prin suflarea aerului este de obicei predispus la transferul bacteriilor în aerul toaletei.

Bea prea mult suc

Este un fapt binecunoscut că sucul de portocale este bogat în vitamina C, vitamina B și diverși antioxidanți. De fapt, consumul de suc este considerat un obicei sănătos. Cu toate acestea, a bea prea mult poate fi dăunător pentru sănătatea noastră, deoarece poate provoca cariile dinților, diabetul de tip 2 și obezitatea .

Consumând prea multă sare

Deși sarea poate face ca gustul nostru alimentar să fie mai bun prin adăugarea unui impuls de aromă mult-necesar, nu este bine pentru sănătatea noastră. Cantitatea de sare pe care o consumi are un efect direct asupra sănătății tale și a fost asociată cu afecțiuni ca hipertensiunea arterială, boli de inimă și cancer de stomac .

În timp ce sarea este vitală pentru sănătatea noastră, ea face ca organismul nostru să rețină apa, iar apa în plus ne crește tensiunea arterială. În cele din urmă, hipertensiunea arterială vă poate încorda inima, arterele și rinichii.

Dormind prea mult

Somnul este un moment în care corpul se recuperează și se reface singur. Ați greși să presupuneți că mai mult somn echivalează cu mai multă odihnă și sănătate mai bună. Studiile au dovedit că suprasolicitarea aduce o serie de pericole pentru sănătate.

Cantitatea potrivită de somn variază de la o persoană la alta, dar valoarea generală a somnului bun este undeva între 7-9 ore . Consideră că acesta este modelul de somn optim. Prea mult somn în mod regulat a fost legat de rate mai mari de mortalitate, depresie, boli de inimă, obezitate și funcționarea creierului afectată .

Stând toată ziua

Atunci când oamenii lucrează, studiază și socializează, fac de multe ori aceste activități într-o poziție așezată. Și a sta prea mult aduce o serie de probleme de sănătate pe care nu ar trebui să le ignorăm. Ședința nu implică o cheltuială de energie imensă, ceea ce înseamnă că nu ardeți multe calorii în timp ce sunteți în poziție așezată.

Tradus în rezultatele de sănătate, acest lucru înseamnă că șederea prea mare este legată de probleme de sănătate precum mortalitatea prematură, diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și obezitatea. Dacă jobul tău implică să stai o parte mai bună a zilei, încearcă să iei o pauză de la ședință la fiecare 30 de minute, stai în timp ce vorbești la telefon sau mergi la câteva plimbări scurte pentru a minimiza efectele negative ale sederii prea mult.