12 intrebari extrem de comune pentru care toată lumea a cautat un raspuns logic pana in acest moment

- Advertisement -

Curiozitatea ne motiveaza sa descoperim lucruri noi si sa gasim raspunsurile la diferite intrebari. Mai mult, punerea de întrebări stârnește creativitatea și inovația. Din acest motiv, oamenii ar trebui să fie întotdeauna încurajați să pună întrebări cu privire la orice subiect posibil.

In acest articol dorim sa va prezentam raspunsurile la 12 intrebari extrem de comune.

1. Cine primește cotierele scaunului din mijloc

Nu există nicio regulă oficială pentru cotierele scaunului din mijloc. Cu toate acestea, mulți experți în etica ajung la aceeași concluzie: faptul că persoana blocată la mijloc merită control asupra lor și iată de ce.

- Advertisement -

Persoana care stă lângă culoar are posibilitatea de a întinde ambele picioare în timp ce persoana de la fereastră are avantajul să se sprijine, se bucură de prijeliste și sa controlează lumina. Dar persoana din mijloc nu este capabilă să se miște sau să se întindă cu ușurință.

2. De ce sticlele de suc din plastic au funduri denivelate

Umflăturile sunt acolo pentru a crește rezistența sticlei. Acest lucru este necesar deoarece sticla de plastic trebuie să poată rezista la presiunea acidului din suc . De asemenea, aceste băuturi sunt de obicei servite la rece, iar atunci când un lichid devine mai rece, volumul său se schimbă, iar sticla nu trebuie să se schimbe din cauza acesteia.

- Advertisement -

3. De ce muștele nu pot găsi niciodată fereastra deschisă

Muștele au ochi compuși care le permit să distingă lumina și întunericul foarte precis. Când se plimba în jurul camerei dvs., singurul lucru pe care îl caută este o sursă de lumină . Chiar dacă o fereastră deschisă este o sursă de lumină, aceasta oferă și un flux de aer din exterior în cameră. Acest vânt creează o atmosferă în care insecta nu este foarte dornică să zboare, ceea ce o determină să evite fereastra și să caute o altă sursă de lumină.

4. De ce gheața este alunecoasă

- Advertisement -

Gheața este alunecoasă numai atunci când mergi pe ea și este aproape de un punct de topire. Alunecarea este cauzată de rularea pe molecule de apă care nu se pot atașa la alte molecule de apă la suprafață. Îl poți compara cu un ring de dans care este acoperit cu marmură.

5. De ce torc pisicile

Cei mai mulți oameni consideră că pisicile torc din plăcere, întrucât sunetul pare să apară întotdeauna în momentele în care pisica ta este alintata. S-a constatat însă că torsul are proprietăți de comunicare și vindecare . Cercetătorii au descoperit, de asemenea ca produce frecvențe folosite la vindecarea durerilor, edemelor, rănilor și dispneei.

6. Culoarea reală a oglinzilor

O oglindă perfectă reflectă toate culorile existente. Definiția științifică a luminii albe constă intr-un amestec de toate culorile existente. Din acest motiv, se spune că o oglindă este albă.

7. De ce lenesii sunt atat inactivi

Dieta unei lenes se bazează aproape în totalitate pe frunze care sunt foarte sărace în nutrienți, ceea ce înseamnă că animalul are un aport redus de calorii. Deoarece trăiesc în copaci, alpinismul este o activitate de zi cu zi care poate fi foarte solicitantă. Pentru a avea o rată metabolică foarte lentă pentru a face față aportului scăzut de calorii, acestia se deplasează extrem de lent.

8. De ce lipiciul nu se lipește de interiorul flaconului

Cea mai mare parte a lipiciului are apă ca solvent, care o păstrează într-o formă groasă și lichidă în interiorul sticlei. Va deveni lipicios doar atunci când îl strângeți din tub și îl aplicați pe o suprafață. Când intrați în contact cu aerul din jur, apa prezentă în clei se evaporă, făcând să se întărească cleiul. Singurele lucruri rămase sunt moleculele lipicioase care țin obiectele împreună.

9. De ce rochiile de mireasa sunt albe

În secolul al XIX- lea, majoritatea femeilor s-au căsătorit într-o rochie pe care o puteau reutiliza pentru alte ocazii. Fantasmele nunților albe au fost alimentate ulterior de filmele de la Hollywood , dar în mod tradițional, doar familiile înstărite își puteau permite să-și cumpere o rochie albă. Abia în anii 1950 oamenii de clasă mijlocie au început să copieze aspectul datorită dezvoltării de materiale mai ieftine în perioada de prosperitate după război.

Cu toate acestea, chiar și astăzi, nu in toate culturile se poartă rochii de mireasă albe. De exemplu, în China și India, miresele poartă rochii roșii ca simbol al norocului și succesului.

10. Dungile pe zebră

Multă vreme s-a crezut popular că zebrele sunt animale albe cu dungi negre. Cu toate acestea, se dovedește a fi opusul. Culoarea originală a zebrelor este negrul . Dungile albe apar abia mai târziu pe măsură ce un embrion zebră se dezvoltă în burtica mamei, care poate fi observată în mod clar în imaginea de mai sus, unde dungi albe ale unei zebre nu s-au dezvoltat bine.

11. De ce sucul de portocale are un gust oribil după spălarea dinților

Pasta de dinți încurcă puțin papilele gustative. Aceasta suprima capacitatea de a gusta lucrurile dulci, ceea ce înseamnă că alte gusturi, precum sucul de portocale, devine mai pronunțat. Drept urmare, dulceața sa este reprimată, în timp ce amărăciunea este sporită, iar băutura ta gustoasă devine brusc greu de baut.

12. De ce palmele tale transpiră când ești nervos

Transpirația de stres provine din emoție nervoasă . Corpul tău eliberează adrenalină pentru a se pregati pentru orice lucru. Principala funcție a transpirației este de a controla temperatura corpului . Zonele corpului care au cea mai mare concentrație a glandelor sudoripare sunt tălpile picioarelor și palmele.