11 semne mai putin cunoscute care va arata că aveți un corp unic

- Advertisement -

Fiecare persoana are anumite trasaturi care o fac unica si care o diferentieaza de restul oamenilor din jur. Si aici nu ne referim doar la diferente de comportament sau gandire. Sunt o multime de lucruri care ne deosebesc de cei din jurul nostru. Insa sunt si 11 caracteristici mai putin cunoscute care ne fac sa fim aproape unici.

In acest articol va prezentam o serie de semne care ne arata cat de diferiti putem sa fim unii de altii fara sa ne dam insa seama de acest lucru.

Limba flexibilă

- Advertisement -

Când vine vorba de abilitatea „limbii flexibile”, este necesară o anumită lungime a limbii și un tonus muscular. În plus față de genetică, mediul poate fi, de asemenea, un factor în formarea acestei trăsături.

Mărimea flexibilității limbii poate varia. Cercetătorii au mers până la capăt pentru a realiza un studiu special pe această temă. 63% dintre participanții la test au reușit să-și îndoaie limba, 14% au reușit să o îndoaie la jumătate și mai puțin de 1% au reușit să-și indoaie limba într-o conductă triplă.

Urechi mobile

- Advertisement -

Aproximativ 22% dintre oamenii de pe planetă sunt capabili să isi miste o ureche, în timp ce nu mai mult de 18% o pot face cu ambele urechi. Dar acest lucru nu a fost întotdeauna așa: strămoșii noștri îndepărtați erau adevărați virtuozi care făceau tot felul de mișcări cu aceste părți ale corpului.

Abilitatea de a mișca degetele de la picioare individual

Indiferent de modul în care încerci, nu vei putea răsuci fiecare din deget de la picior. Acest lucru se datorează faptului că doar degetul mare și degetul mic sunt dotate cu mușchi individuali, în timp ce restul sunt controlati în masă de un singur set de mușchi.

- Advertisement -

Capacitatea de a vă atinge cotul cu limba

Se crede că nu mai mult de 1% din oamenii din lume au această abilitate. Pentru a efectua trucul, trebuie să aveți un antebrat deosebit de scurt și o limbă lungă. Dar, chiar și cu aceste caracteristici, veți avea totuși nevoie de o flexibilitate bună și o motivație foarte puternică!

Diastema

Diastema este un decalaj între dinții din față, care apare la aproximativ 20% din oameni. Din punctul de vedere al dentiștilor, este o anomalie care necesită intervenții medicale. Dar mulți oameni, inclusiv celebrități, cred că această caracteristică adaugă unicitatea imaginii lor!

Capacitatea de a ridica o sprânceană

Capacitatea de a ridica doar o singură sprânceană depinde de cât de bine vă puteți controla mușchii faciali. Interesant, oamenii nascuti cu aceasta facilitate detin adesea abilitatea de a-si misca urechile .

Gropite in obraji

Deținute de aproximativ 25% din populația lumii, gropitele sunt un defect în structura mușchiului zygomatic, care este responsabil pentru zâmbet. La persoanele cu această caracteristică fiziologică, un mic pachet de mușchi se atașează la os. Ca rezultat, când o persoană zâmbește, o parte a obrazului este trasă spre interior.

Gauri deasupra urechilor

Aproximativ 5% dintre oamenii de pe planetă se nasc cu o mică gaură deasupra uneia sau ambelor urechi . Interesant, în SUA, astfel de oameni constituie mai puțin de 1% din populație, în timp ce în Asia această distincție este diagnosticată la aproximativ 10% din nou-născuți. Oamenii de știință încă nu au ajuns la o concluzie cu privire la cauzele formării acestei caracteristici și rolul pe care îl joacă în organism.

Degetul autostopului

Aceste este un fenomen fiziologic în care falangia superioară a degetului mare se poate îndoi 90 de grade în direcția opusă palmei. Această hiperextensibilitate este cauzată de prezența unei gene speciale, cunoscută sub numele de „gena degetului bendy”. O astfel de caracteristică este moștenită și apare la aproximativ 25% dintre persoane.

Tendonul lipsă

Strângeți degetele unei mâini împreună și incordati încheietura mâinii. Dacă tendonul de pe partea interioară a încheieturii mâinii nu devine vizibil, trebuie să fii unul din cei 14% dintre cei care nu au lungul mușchiului palmar . Acest mușchi aparține părților vestigiale a corpului – ale căror necesități au dispărut în cursul evoluției. Experții spun că absența lungimii mușchiului palmar nu afectează puterea de prindere sau alte funcții atribuite mâinilor.

Tuberculul lui Darwin

Segmentul proeminent din interiorul sau din afara urechii se numește tuberculul lui Darwin . Omul de știință renumit a sugerat odată că această trăsătură a fost consecința faptului că urechile oamenilor de la început erau obișnuite. Se crede că cei care posedă această distincție (nu mai mult de 10% din populația lumii) sunt mai buni la detectarea tonalității vocii. Astfel de persoane pot auzi sunete de înaltă frecvență și pot identifica în mod clar anumite sunete, chiar și în locuri zgomotoase.