Acasă Curiozităti 11 întrebări pentru sportivi pe care ne-am dorit dintotdeauna să le punem, dar n-am avut ocazia

11 întrebări pentru sportivi pe care ne-am dorit dintotdeauna să le punem, dar n-am avut ocazia

0
11 întrebări pentru sportivi pe care ne-am dorit dintotdeauna să le punem, dar n-am avut ocazia

1. De ce țipa jucătorii de tenis în timpul jocului?

Dacă ați văzut jucători de tenis profesioniști pe teren, ați auzit cu siguranță urletele pe care le fac când lovesc mingea. Acest lucru se întâmplă pentru că au lovit mingea în timpul expirației. Cu cât lovesc mai tare, cu atât mai tare expiră și uneori sună ca și cum ar țipa.

2. De ce jucătorii de hochei nu primesc implanturi dentare?

Echipamentul jucătorilor de hochei include o protecție a gurii – un capac de plastic așezat pe dinți pentru a-i proteja. Potrivit sportivilor , chiar dacă poartă aceasta protectie, aceasta nu înseamnă neapărat că până la sfârșitul meciului, zâmbetele lor vor fi exact așa cum au fost înainte.

Un incident celebru s-a întâmplat în 2010, când Duncan Keith, jucătorul de hochei din Chicago, a pierdut 7 dinți deodată, după ce a fost lovit cu un puck. Și aceste incidente se întâmplă destul de des. Înainte de sfârșitul carierei lor, puțini jucători decid să-si puna implanturi: dacă gingiile lor sunt rănite, va fi mult mai greu să remediați daunele .

3. De ce terenurile de fotbal au dungi pe ele?

Cosirea gazonului pe terenul de fotbal iti impune sa ai cunostinte si abilitati, deoarece la fiecare cativa metri, iarba ar trebui sa fie diferita din punct de vedere al culorii: mai inchisa si mai deschisa. Acest efect se obține datorită tăierii gazonului în diferite direcții. Și este necesar acest lucru pentru ca arbitrii să-i localizeze pe jucători pe teren și să numească un ofsaid.

4. Poți deveni atlet profesionist vizionând videoclipuri pe YouTube?

Este dificil, dar este posibil. În istorie există un singur caz în care un sportiv nu a avut antrenor și a devenit profesionist, chiar a câștigat campionatul mondial și a obținut o medalie de argint la jocurile olimpice. Numele acestui erou este Julius Yego. În primii câțiva ani, a învățat să arunce o suliță doar urmărind videoclipuri pe YouTube. Și dupa ce a câștigat jocurile africane, a început să caute un mentor.

5. De ce jucătorii de fotbal își rad picioarele?

Potrivit jucătorului de fotbal Matthew Sheldon, el și colegii săi își rad picioarele pentru că este confortabil. Sportivii au masaje de picioare de mai multe ori pe săptămână, iar uleiurile și gelurile care sunt utilizate în timpul acestor proceduri pot trage firele de păr. În plus, jucătorii trebuie să folosească adesea Band-Aids, așa că epilatul picioarelor simplifică și acest lucru.

6. Cât costă o medalie olimpică?

Pentru fiecare joc olimpic, este creat un design unic pentru medalii. Se presupune că arăta cultura și simbolurile țării gazdă. Deci, greutatea medaliilor poate varia. De altfel, de la Jocurile Olimpice de la Stockholm din 1912, medaliile nu sunt făcute din metale pure, ci sunt doar acoperite cu aur, argint sau bronz. De exemplu , în Pyeongchang, medalia de aur a fost acoperită cu aproximativ 6 grame de aur. Deci, nu are rost să topim aceste premii și să vindem metalul. Cu toate acestea, aceste trofee pot costa de la 20 la 50 mii dolari la licitații.

7. Există piloti de curse care NU au permis de conducere?

Pilotul auto olandez, Max Verstappen și-a obținut permisul de conducere doar după ce a devenit cel mai tânăr pilot care a participat vreodată la competițiile de Formula 1. Condusese 6 luni înainte ca guvernul să-i permită oficial să conducă o mașină. În 2016, organizatorii curselor au adoptat o regulă care interzice persoanelor care nu au permis de conducere să participe la concursuri.

8. De ce majoritatea meselor de biliard au pânză verde pe ele?

Se crede că bazinul provine din crochet, de aceea majoritatea meselor sunt acoperite cu pânză verde – la fel ca iarba. Există o versiune diferită înainte de 1871, unde pânza era portocalie. Dar când nu era suficientă lumină, era greu să vezi mișcarea exactă a bilelor pe masă. Adesea obișnuia să conducă la argumente în rândul jucătorilor. Pânza verde a rezolvat această problemă: bilele roșii și albe sunt clar vizibile pe acest fundal.

9. De ce alergă mereu sportivii în jurul stadionului în sens invers acelor de ceasornic?

Există mai multe opinii diferite în acest sens. Unii oameni cred că tradiția provenea din Roma Antică și, în trecut, oamenii au ales direcția de alergare pe baza condițiilor de infrastructură. Alții cred că majoritatea sportivilor au picioarele drepte mai puternice, iar atunci când aleargă în sensul acelor de ceasornic, piciorul drept va face cea mai mare parte a muncii.

10. De ce bilele de tenis sunt galben neon?

La început, mingile de tenis erau alb-negru, în funcție de suprafața terenului. Dar când a apărut televiziunea colorizată, regulile trebuiau schimbate și bilele au fost galbene neon de atunci. Chestia este că bilele albe sau negre au fost greu de urmarit de privitori și ceva galben neon este foarte ușor de văzut.

11. De ce culturistii au vene mari?

Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să știți cum funcționează: arterele aduc sângele din inimă către țesuturi, iar venele readuc sângele în inimă. Potrivit medicilor , sportivii au astfel de vase de sânge vizibile, deoarece sângele din venele lor curge mai lent decât sângele din arterele lor. Aceasta provoacă presiune crescută în vene.