Mulți oameni cred că întrebările despre cum să poarte lenjerie sunt tabu și nu ar trebui discutate cu nimeni. Chiar și atunci când femeile merg la un magazin, nu sunt întotdeauna dispuse să ceară ajutor. Ca urmare, pentru că nici nu putem sau nu vrem să cerem sfaturi, purtăm adesea sutiene și chiloți în mod greșit, ceea ce poate provoca probleme de sănătate. In acest articol va prezentam o serie de lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre lenjeria intima.
Poti purta aceeasi lenjerie de corp timp de mai multe zile?
Ai uitat să îți speli lenjeria de corp? E in regula. În cazul în care lenjeria dvs. arată curat, ii puteți purta din nou, nu va fi nici un rău făcut pentru sănătatea dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă aveți niște zgârieturi vizibile, o erupție cutanată sau un disconfort în apropierea părților dvs. intime, este mai bine să nu va încercați norocul: lenjeria murdară poate duce la o infecție.
Pot pur și simplu să nu port chiloți?
Da, dar numai într-o situație – în timpul unui antrenament. Imbracamintea sportivă trebuie să fie făcută din țesătură groasă care absoarbe bine umiditatea. Uneori este necesar să vă lăsați lenjeria de corp în dulapul de gimnastică, deoarece frecare excesivă poate provoca iritații .
Dacă pielea este deja deteriorată, nu îndepărtați lenjeria de corp. Cel mai bine este să vă pregătiți pentru antrenamente în avans și să cumpărați lenjerie specială care nu va afecta pielea.
Câte perechi de lenjerie de corp ar trebui să aveți în garderobă?
Nu există reguli stricte în legătură cu această întrebare, deci totul depinde într-adevăr de stilul tău de viață. Ce îmbrăcăminte purtați și cât de des le spăliți? Tu mergi la sala? Răspunzând la aceste întrebări, puteți afla câte perechi de chiloți și sutiene veți avea nevoie să vă simțiți bine.
Ce puteți face este să creați un program strict de spălare O altă opțiune este să aveți o rezervă de 3 săptămâni și să nu vă îngrijorați de lenjerie proaspătă . Un studiu despre acest lucru a arătat că o femeie obișnuită are aproximativ 34 de perechi de chiloți în dulap, dintre care 14 pot fi purtate la ocazii speciale. Alegeți sutiene în funcție de modelul și țesătura îmbrăcămintei dvs.: unele sunt potrivite pentru rochii, bluze transparente, articole sportive și așa mai departe.
Când nu poți purta un sutien și când trebuie să porți
Dorința de a oferi corpului tău puțin mai multă libertate, în special în timpul sezonului de vară, este de înțeles. Nu există o regulă care să spună că este interzisă.
Răspunsul la această întrebare nu este încă clar și nu există o opinie unică despre acest subiect. Pentru a evita orice neînțelegere la birou, cel mai bine este să purtați un sutien sau să alegeți haine din țesături groase și netransparente. O altă opțiune este de a utiliza capace speciale de mamelon sau de a purta un bralet.
Este bine să purtați sutiene de dimensiuni diferite?
Dimensiunile sutienului nu au standarde sau valori de referință, cum ar fi valori matematice, atât de multe femei au sutiene de dimensiuni diferite. În funcție de producător putem vedea numere diferite pe etichetele acestora. De exemplu, European 75 este un american 34, dar în Franța și Spania este 90 de mărime. Totul pentru că diferite țări folosesc metode diferite pentru a măsura aceiași parametri. Există chiar și un termen numit dimensiune sora care este folosit pentru a indica dimensiuni similare.
Care este cea mai populară greșeală atunci când alegi un sutien?
Cea mai mare greseala pe care o facem nu este alegerea marimii potrivite. De exemplu, un 32A este prea strâns în cupe. Ce facem? În loc să mergem la 32B, mergem la 34A. Cu alte cuvinte, alegem un sutien cu mai mare, cand avem nevoie de cupe mai mari.
De ce sunt benzile de sutien mereu în sus și curelele alunecă mereu?
Rețineți: curelele își pierd forma mai repede decât orice altă parte a sutienului. În afară de aceasta, se pot întinde în timp ce se spală. Deci, reglați lungimea după fiecare spălare a sutienului (odată ce este uscat).
Poți să dormi purtând un sutien?
Unii oameni spun că somnul într-un sutien susține sânii și îi împiedică să-și piardă forma. Acesta este un mit vechi care nu are nimic de-a face cu realitatea. Puteți dormi într-un sutien (nu prea des) dacă cupa este moale. Este important să vă simțiți confortabil. Dacă nu vă simțiți confortabil, sutienul vă poate irita pielea, încetini circulația sângelui și altfel vă întrerupeți somnul.
Atunci când alegeți hainele potrivite pentru somn, acordați atenție materialului din care sunt fabricate. Țesătura trebuie să fie cât mai naturală posibil pentru a permite pieții să respire și corpul ar trebui să poată să stea în orice poziție. Bumbacul, mătasea și flanelele sunt cele mai bune opțiuni.
Cum alegeți un sutien dacă sânii sunt asimetrici?
Există câteva modalități de a rezolva această problemă. În primul rând, puteți încerca să alegeți un sutien fabricat din material elastic (satin, bumbac cu elastan și așa mai departe). Se poate ajusta la diferențe mici. În al doilea rând, puteți cumpăra un sutien cu cupe ferme, pe baza mărimii sânului mai mare.
O soluție non-standard este de a utiliza un sutien push-up cu tampoane detașabile și doar scoateți tamponul din cupa mai mare. Dacă aveți sânii de dimensiuni diferite datorită unei intervenții chirurgicale sau a unei boli, veți avea nevoie de un sutien special care vă va face să vă simțiți mai confortabil.
Care este cea mai buna tesatura pentru lenjeria de corp?
Materialul are importanță, dar sunt lucruri pe care ar trebui să le știi. Cea mai bună opțiune este îmbrăcămintea din bumbac, care permite aerului să circule liber și încă absorb umiditatea.
Materialele sintetice nu sunt întotdeauna sinonime de slabă calitate și nu vor dăuna întotdeauna sănătății purtătorilor. Anumite tipuri de materiale sintetice sunt excelente pentru antrenamente. Lenjerie din acest material absoarb transpirația, ajută la termoreglare și fac exercițiile mai confortabile și mai productive.
Îți poți pune sutienul în uscător?
Știm tot felul de lucruri despre cum să ne spălăm lenjeria de corp: toate modurile de mașină și toate astea. În unele cazuri, este, de asemenea, bine să spălați lenjeria la mâna. Dar aceasta este doar jumătate din răspuns, deoarece metodele greșite de uscare pot distruge lenjeria și sutienele bune.
Utilizarea uscătorului nu este recomandată : o temperatură suficient de mare are un efect distructiv asupra bretelelor. Deci, cel mai bun mod de a acționa este să vă atârnați lenjeria de corp să se usuce, fără a folosi nici un dispozitiv.