10 soluții de tratare a arsurile solare care chiar funcționeză!

- Advertisement -

Cu vara în plină desfășurare, timpul pe care-l petrecem sub  razele soarelui este tot mai mare. Este timpul pentru gratare delicioase, petreceri și distracție la piscină și zile leneșe la plajă sau la lac. Cu toate aceste activități distractive, probabil că riscul să uităm de soare este mare. Excesul razelor de soare poate produce un rezultat nefericit: arsurile solare ce pot fi extrem de dăunătoare pentru sănătate.

Vestea bună este că puteți calma durerea arsurilor solare folosind una dintre următoarele remedii pe care vi le recomandăm:

Gel cu aloe vera și miere

Aloe vera și mierea sunt ingrediente naturale care ajută la vindecarea pielii în cazul arsurilor solare. Planta aloe vera conține o substanță asemănătoare cu gelatină, cu antioxidanți care hidratează pielea. Mierea include proprietăți antiseptice pentru vindecare accelerată. Pentru a vă crea propriul gel de aloe vera și miere acasă, procedați în felul următor:

- Advertisement -

-îndepărtați pielea exterioară a unei frunze de aloe vera.
-puneți substanța asemănătoare unui jeleu într-un castron.
-se amestecă într-o linguriță de miere.
-aplicați amestecul pe piele, lăsându-l să stea o oră.
-se spală amestecul cu apă călduță.

Laptele rece

Puteți utiliza laptele pentru a trata pielea arsă de soare deoarece oferă hidratare, făcând pielea mai moale și mai fină. Pentru a vă crea propriul remediu cu lapte rece, procedați în felul următor:

-începeți prin spălarea arsurilor solare cu apă și apoi lăsați-o ușor să se usuce.
-adăugați 1 ceașcă de lapte rece într-un castron.
-aplicați încet pe arsurile solare.
După câteva minute, laptele trebuie să formeze un strat subțire pe piele. Ștergeți ușor sau spălați laptele după o oră.

Pudră de portocale

- Advertisement -

Coaja de portocale conține vitamina c, ulei natural și acid citric. Aceste proprietăți ajută la minimizarea petelor și luminarea tonului pielii. Pentru a vă crea propriul remediu de coajă de portocale, procedați în felul următor:

-pregătiți cantitatea de coajă de portocală de care aveți nevoie și o frecați cu o pastă netedă.Puteți chiar să adăugați câteva picături de ulei de lavandă, dacă o aveți.
Aplicați pasta pe arsurile solare și lăsați-o să se fixeze timp de o oră. În cele din urmă, clătiți cu apă.

Pastă de banană

Bananele pot, de asemenea, ajuta la reducerea arsurilor solare, deoarece acestea au vitamine și minerale care oferă proprietăți de hidratare. O pastă de banane de casă vă poate ajuta să vă reparați pielea arsă de soare. Pentru a vă crea propriul remediu pentru pastă de banane, procedați în felul următor:

-puneți o jumătate de banană într-un castron;
-adăugați 1 linguriță de lapte și 2 până la 3 picături de suc de lămâie; Se amestecă totul într-o pastă netedă.
-aplicați-o pe piele și lăsați-o să stea timp de 30 de minute înainte de a o spăla.

- Advertisement -

Amidon de porumb și ulei de nucă de cocos

Amidonul de porumb ajută la calmarea pielii arse. Uleiul de nucă de cocos funcționează ca un hidratant pentru piele deoarece conține grăsimi saturate. Acest lucru ajută la hidratarea pielii arse de soare. Pentru a vă crea propriul remediu pentru amidon de porumb și ulei de nucă de cocos, procedați în felul următor:

-adăugați apă la 2 linguri de amidon de porumb.
-se amestecă într-o pastă netedă și se adăugă 3 până la 4 picături de ulei de nucă de cocos în pastă.
-puneți pasta pe arsurile solare și lăsați-o să se usuce timp de o jumătate de oră înainte de a o spăla.

Castraveți cu suc de lămâie și zahăr

Castraveții pot fi utilizați ca remediu natural pentru pielea arsă. Și dacă amestecați castravetele cu lămâie și zahăr, acestea nu doar că ajută la calmarea pielii arse, dar menținând pielea hitradată și dezinfectată. Pentru a vă crea propriul remediu din pastă de castraveți, efectuați următoarele procedee:

-răzuiți jumătate dintr-un castravete;
-adăugați 2 sau 3 picături de suc de lamaie și 1 linguriță de zahăr,
-se amestecă compoziția și se aplică pe arsuri;
-lăsați pasta timp de 30 de minute înainte de a o spăla.

Ceaiul verde și menta

Antioxidanții sunt abundenți în ceaiul verde, ceea ce este excelent atât pentru sănătatea dumneavoastră dar și pentru piele. De asemenea, ajută la combaterea inflamației asociate cu arsurile solare. Menta conține mentol, care asigură un efect de răcire asupra arsurilor la soare și proprietăți antibacteriene, care ajută la vindecarea arsurilor. Pentru a vă crea propriul remediu pentru ceai și menta, procedați în felul următor:

-adunați frunzele verzi de ceai verde sau patru sau cinci pungi de ceai verde.
-se fierb ingredientele în 2 cesti de apa pentru a crea lichior de ceai și adăugați frunzele proaspete de menta. Puneți amestecul pe arsuri și lăsați să acționeze timp de 30 de minute, apoi spălați cu apă călduță.

                     Pastă de roșii

Tomatele au licopen care conține proprietăți antioxidante, care ajută la limitarea răspândirii radicalilor liberi după arsuri solare. Pentru a vă crea propria pastă de roșii acasă, procedați în felul următor:

-stoarceți sucul unei tomate într-un castron.
-adăugați 2 lingurițe de Multani Mitti și amestecați totul într-o pastă groasă.
-acoperiți arsurile solare cu pasta, lăsând-o să se usuce timp de aproximativ 60 de minute. În cele din urmă, clătiți cu apă.

Papaya și paste de iaurt

Papaya este cunoscută pentru că oferă strălucire pielii și chiar ajută în cazul arsurilor solare. În plus, ajută la scăderea pielii moarte datorită enzimei papain și acidului alfa-hidroxil. Iaurtul contine acizi lactici benefici, care ajuta la îmbunătățirea texturii si hidratării pielii. Pentru a vă crea propriul amestec din papaya și iaurt faceți în felul următor:

-îndepărtați una sau două bucăți decojite dintr-o papaya coaptă.
-amestecațile cu 2 lingurițe de iaurt acru.
-aplicați amestecul și aplicați-l pe arsuri
-lăsați pasta să acționeze timp de aproximativ 45 de minute și apoi spălați cu apă.

Utilizați protecția solară pentru a preveni arsurile solare

Prevenirea arsurilor solare în primul rând este în mod evident cel mai bun mod de a vă păstra pielea sănătoasă și tânără. Asigurați-vă că aplicați protecție solară înainte de expunerea la soare. Asigurați-vă că protecția solară are nivelul potrivit pielii dvs.

sursa: https://homehacks.co/treat-sunburn-using-ingredients-already-cupboard-10-ideas/