10 semne nevazute care iti pot indica ca locuinta ta este urmărită de tâlhari

- Advertisement -

Sunt aproximativ 901 talharii la 100.000 de persoane anual. Pentru a nu face parte din această statistică, mulți oameni încearcă să-și protejeze locuințele prin diferite metode unii aleg alarmele, în timp ce alții se bazează pe uși puternice cu încuietori complexe. Dar chiar și cei mai atenți nu observă întotdeauna că tâlharii au început deja să-și urmărească locuințele și așteaptă momentul potrivit pentru a face o mișcare.

Lipsa gunoiului

Tâlharii nu sunt atrași numai de bani și bijuterii. Foarte des, oamenii aruncă hârtii inutile în gunoi care conțin informații importante precum numele tău, data nașterii, locul de munca, numărul pașaportului și alte date. Aceste date sunt exact ceea ce tâlharii trebuie să folosească pentru propriile lor scopuri. De aceea, ar trebui să faceți o regulă pentru a rupe întotdeauna orice hârtie cu informații personale în bucăți mici înainte de a le arunca.

- Advertisement -

Dispariția câinelui tău

Câinii care păzesc o casă sau un apartament sunt o povară pentru raufacatori. De aceea, pot încerca să scape de el. După 2 zile, tâlharii se vor întoarce, fără să se mai teamă. Desigur, un câine dispărut nu semnifică întotdeauna ca urmeaza sa aibe loc o infractiune, dar nici nu trebuie să excludă această opțiune.

Un rezervor gol de gaz

- Advertisement -

Pentru a împiedica proprietarii unei locuințe să vină mai devreme acasă, tâlharii pot scurge benzina mașinii. În cel mai rău caz, nici măcar nu vei putea ajunge la benzinărie, ceea ce înseamnă că vei reveni acasă chiar mai târziu. De aceea daca esti sigur că ieri ai avut un rezervor plin de gaz, iar astăzi este aproape gol, roagă pe cineva să aibă grijă de casa ta până te vei întoarce.

Un nou angajat la curatenie

- Advertisement -

Dacă utilizați serviciile companiilor de curățenie și este întotdeauna același lucrător care vă oferă serviciul, atunci apariția unuia nou ar trebui să vă facă să vă simțiți îngrijorați. Mai ales dacă firma în sine nu a spus nimic despre asta. Noul „menajer” ar putea fi un tâlhar care vrea să inspecteze locuința pentru obiecte de valoare. Cel mai bun lucru ar fi să apelezi la companie și să întrebi dacă au existat modificări în personalul lor și de ce a fost înlocuit lucrătorul anterior.

O fereastră spartă

Unii infractori aruncă cu pietre in geamurile unei mașini sau ale casei pentru a verifica dacă proprietarii sunt acasă și dacă alarma va funcționa. Dacă niciunul dintre proprietari sau vecini nu vine să verifice ce s-a întâmplat și nici poliția nu vine, atunci îi poate ajuta pe raufacatori să calculeze cel mai bun timp pentru a intra in casa. Dacă sunteți acasă și cineva a spart orice geam, sună imediat poliția.

Probleme cu lumina

Dacă locuiești într-o casă și sunt instalate felinare cu senzori de mișcare în curtea ta, verifică-le imediat în caz de defecțiune. Becurile ușor deșurubate, dar care nu sunt arse sunt un semnal că cineva vrea să se strecoare în casa dvs. rămânând neobservat.

Reclame și autocolante

Acestia marchează case și apartamente ușor de spart cu ajutorul pliantelor comerciale și a stickerelor simple. Desigur, uneori un pliant este doar un pliant, dar, în orice caz, este mai bine să scapi de el imediat. Dacă aveți de gând să plecați în vacanță, rugați-vă vecinii să înlăture nu numai broșurile și stickerele publicitare, ci și poșta. Un morman de hârtii în căsuța poștală este un semn evident că proprietarii nu sunt acasă.

Semne ciudate

Ștergeți orice semne suspecte care apar pe ușa apartamentului sau a casei tale, pe felinarele de grădină sau pur și simplu lângă casa ta.

Apeluri de la numere necunoscute

Pentru a afla la ce oră nu sunteti acasa acestia pot apela pe telefonul fix. Dacă un copil mic ridică telefonul, tâlharii pot încerca să obțină informații de la ei. Explicați-le copiilor că nu ar trebui să spună nimic străinilor și nu ignoră apelurile renunțate în mod repetat.

O încuietoare ruptă

Defecțiunile unei încuietori sau zgârieturi pe ușă sunt semne că cineva a încercat deja să intre în casa ta. Acționați imediat, apelați poliția, schimbați încuietorea si gândiți-vă la instalarea unei alarme.