10 semne ca cineva va spionează folosind computerul dumneavoastra

- Advertisement -

Hackerii nu se odihnesc niciodată și caută mereu locuri vulnerabile pe computer pentru a vă prelucra datele. Cu un singur click pe diferite bannere și site-uri, ii puteți lăsa în computer fără să stiti. O durată de viață scăzută a bateriei, încetinirea computerului, programe care nu răspund sau o pagină de pornire modificată brusc pot fi câteva semne grave că altcineva îti floseste laptopul dupa bunul plac.

Bateria laptopului se descarcă prea repede.

Dacă un software nedorit rulează pe fundal în timp ce laptopul este pornit, acesta utilizează puterea centrală a procesorului. Unele programe pot fi spyware sau viruși. O durată scurtă de viață a bateriei poate fi, de asemenea, un semn că cineva se criptează cu procesorul sau este infectat cu malware. Acestea fac ca un computer să se încălzească, iar laptopurile să se descarce mai repede decât de obicei.

- Advertisement -

Programele acționează și se inchid frecvent.

Hackerii caută mereu modalități noi de a vă colecta datele. Acestea pot introduce un cod în aplicațiile dvs. pentru a le face să adune toate informațiile necesare. Acest lucru poate face ca o aplicație să funcționeze mai lent, să acționeze și să se inchida deodata. Pentru a vă proteja, încercați să nu introduceți datele financiare precum numerele sau codurile cărților de credit în aplicații și creați întotdeauna o parolă complicată.

Calculatorul rulează mai lent.

- Advertisement -

Dacă computerul este destul de nou și observați că dintr-o dată nu funcționează atât de repede așa cum se presupune, acest lucru este suspect. Poate fi un semn că este infectat cu malware ca un vierme sau un cal troian. Un astfel de software periculos poate veni pe computerul dvs. prin intermediul programelor pe care le descărcați, deoarece este deseori deghizat în software legitim. Acestea consumă o mare parte din resursele procesorului, ceea ce face ca computerul să funcționeze mai lent.

Camera web începe brusc înregistrarea.

- Advertisement -

Nu este un semn bun dacă observi că camera web și microfonul sunt pornite. Acest lucru poate fi alarmant, pentru că dacă cineva te spionează , nu numai că încearcă să-ți fure datele, dar îți pot face fotografii și îți vor înregistra vocea. Este mai bine să vă acoperiți camera cu o anumită bandă, să porniți microfonul doar la nevoie și să schimbați parolele frecvent.

Luminile necunoscute clipesc pe computer.

Când altcineva îți controlează computerul, este posibil să observi că indicatoarele luminoase care trimit și primesc clipesc chiar dacă nu ești activ. Un virus sau un malware spion poate descărca și încărca date de pe și pe computerul dvs., fără să știți măcar.

Apar o mulțime de reclame pop-up.

Uneori, în timp ce navigați pe internet, puteți face click accidental pe un banner suspect. Acest banner poate injecta computerul cu un virus publicitar care va face reclame și plug-in-uri să apară pe tot ecranul. Nu numai că este enervant să vezi, dar, de asemenea, permite hackerilor să aibă acces la datele dvs. prin computer

Observi că pagina de pornire s-a schimbat brusc.

Un alt semn alarmant este starea paginii de pornire a browserului . Dacă îl deschizi și observi că este diferit de ceea ce ai de obicei, trebuie să fii atent aici. De asemenea, este posibil să observați că browserul dvs. se deschide și vă oferă site-uri web complet diferite de ceea ce încercați să deschideți. Aceasta înseamnă că computerul dvs. este infectat cu un fel de software de spionaj.

Browserul dvs. este redirecționat constant.

Dacă căutați ceva pe Google și vă redirecționează către un site web necunoscut și suspect, în loc să afișați rezultatele căutării dvs., acest lucru este problematic. Acesta ar putea fi un troian nedorit. În acest caz, trebuie să verificați extensiile browserului și să le ștergeți pe cele pe care nu le-ați instalat.

Observați programe necunoscute instalate pe computer.

Unul dintre cele mai comune moduri în care computerul dvs. poate fi monitorizat de la distanță este prin malware. Ar trebui să verificați în mod regulat programele instalate. Uneori poate fi instalat un software nedorit, în timp ce încercați să instalați ceva într-un pachet.

Observi o activitate suspectă a browserului.

Este întotdeauna o idee bună să verificați din când în când istoricul browserului dvs., din motive de securitate. Dacă observați că există site-uri web la care nu ați accesat niciodată, acesta ar putea fi un semn că trebuie să acordați atenție. Activitatea browserului suspect poate însemna, de asemenea, că cineva care te spionează a încercat să obțină acces la datele tale.

Bonus: Cum să vă protejați de spyware

Nu uitați să vă actualizați sistemul în mod regulat.
Evitați site-urile web suspecte.
Descărcați software-ul doar de pe site-uri web de încredere.
Nu deschideți e-mailuri de la expeditori necunoscuți.
Instalați un program antivirus fiabil, scanează-ți sistemul în mod regulat și nu ignorati notificările antivirusului.