10 obiceiuri de care trebuie sa tinem cont cand bem cafeaua, care îți pot face corpul mai puternic

- Advertisement -

Multe studii indică o serie de beneficii pentru sănătate care vin cu consumul de cafea datorită cantității sale de antioxidanți, dar poate fi, de asemenea, un obicei dependent dacă bei prea mult. Practic, dacă este consumată în mod corect, cafeaua poate fi foarte bună pentru tine.

In acest articol va prezentam o serie de benefecii pe care le poate avea cafeaua daca o bem asa cum trebuie si daca stim sa ascultam unele sfaturi.

Încercați cafeaua „antiglonț”.

- Advertisement -

Cafeaua antiglonț este o rețetă în care adăugați unt nesarat și ulei MCT în ceașca dvs. obișnuită de cafea neagră. Pare ciudat și neobișnuit, dar o mulțime de oameni susțin că este cremos și delicios. De asemenea, este o băutură plină, care este o veste bună pentru cei cărora nu le place să mănânce dimineața, dar care nu pot refuza o ceasca de cofeină atunci când se trezesc. Se crede că crește colesterolul bun în timp ce scade trigliceridele , așa că gândiți-vă la el ca la o băutură de cafea îmbunătățită.

Mergeți ușor pe zahăr.

- Advertisement -

În mod ideal, toți ar trebui să bem cafea fără adaos de zahăr sau îndulcitor de niciun fel, dar nu este cazul pentru mulți oameni. Zahărul este unul dintre cele mai nocive ingrediente din dieta modernă, așa că ar trebui să vă moderați cu siguranță aportul . Încercați să adăugați ceva mai natural ca vanilia sau stevie în ceașca de cafea. Dacă tot îți dorești zahăr, încearcă măcar să-ți tai cantitatea obișnuită în jumătate.

Evitați cofeina după 2 PM

Cafeaua este o băutură stimulantă , acesta fiind unul dintre motivele pentru care este atât de populara. Dezavantajul este că îți poate perturba ciclul de somn. Puteți bea 2-3 căni de cafea dimineața, dar evitarea cafelei după 14:00 – 15:00 este o mișcare inteligentă, mai ales dacă adromiti greu. Încercați să treceți la o ceașcă de ceai după-amiaza, astfel încât să puteți avea un somn bun.

- Advertisement -

Adăugați scorțișoară sau cacao în ceașca

Adăugarea de cacao în cafeaua dvs. nu este numai excelentă ca un impuls de antioxidanți în băutură, dar este, de asemenea, utilă pentru a reduce cantitatea de zahăr pe care ați adăugat-o în ceașcă. Mocha, care este un tip de amestec de cafea cu aromă de ciocolată, este o alegere populară în restaurantele din întreaga lume.

Același lucru este valabil și cu scorțișoara , un „superfood” termogenic și antioxidant puternic, care nu numai că este incredibil de benefic pentru sănătatea ta, dar adaugă și un gust înțepător cafelei tale. O liniuță este mai mult decât suficientă, deoarece o cantitate prea mare poate provoca simptome incomode .

Nu lăsa micul dejun să fie doar o ceașcă de cafea

A bea cafea pe stomacul gol nu este cea mai buna idee. Dacă nu ați mâncat nimic, cafeaua (inclusiv decofeinizata) vă poate deteriora mucoasa stomacului și poate provoca efecte precum arsuri la stomac și indigestie. De asemenea, vă poate afecta negativ sistemul nervos prin intensificarea simptomelor de anxietate. În orice caz, dacă nu vă place să luați un mic dejun complet, măcar gustați ceva înainte de a arunca ceașca de cafea.

Evitati apa nefiltrata.

Deoarece avem tendința de a fierbe apa pentru a face cafea, nu ne ferim dacă apa este filtrată sau nu. Nu numai că este mai buna cafeaua cu apă filtrată, dar nu conține metale grele nedorite din conductele vechi sau subproduse de dezinfectare clor în exces utilizate pentru decontaminarea apei. Cel mai bine este să alegeți apa filtrată peste apa de la robinet pentru ceașca de cafea.

Incercați să treceți la lapte de migdale (sau la o altă alternativă care nu este lactată).

Dacă sunteți un băutor obișnuit de cafea și aveți tendința de a bea mai mult de 1 sau 2 căni pe zi, cel mai bine este să limitați cantitatea de lapte pe care o beți. Prea mult lapte poate provoca simptome gastrointestinale incomode și te poate face să crești în greutate. Ați putea încerca o opțiune mai sănătoasă, non-lactată, cum ar fi laptele de migdale, pentru o alternativă cremoasă în mod natural la laptele de vacă.

Reduceți-vă aportul de cofeină.

Cafeaua poate da dependență, așa că este mai bine să evitați să o beți prea mult, astfel încât să nu suferiți de slăbiciuni și alte simptome de retragere.

Nu cumpărați povestea cremelor artificiale cu conținut scăzut de grăsimi și artificiale.

Cremele și siropurile cu conținut scăzut de grăsimi, artificiale sunt adesea anunțate ca opțiuni mai sănătoase pentru a îmbogăți aroma cafelei. Adevărul este că aceste tipuri de produse sunt puternic prelucrate și pot conține ingrediente chimice nedorite. Lipiți-vă de crematorii naturali, cum ar fi orice fel de lapte vegetal sau de lapte de vacă organic hrănit cu iarbă și sunteți mai bine în acest fel.

Organic

Produsele ecologice sunt întotdeauna cea mai bună alegere disponibilă și nu este diferit nici pentru cafea. Boabele de cafea obișnuite pot avea urme dăunătoare de pesticide și îngrășăminte sintetice . Motivele de cafea organice certificate sunt mai bune pentru sănătatea dvs. și pentru mediu, așa că luați în considerare trecerea la o alternativă mai ecologică .