Acasă Curiozităti 10 moduri prin care corpul tău incearca sa iti transmita că ai probleme de sanatate

10 moduri prin care corpul tău incearca sa iti transmita că ai probleme de sanatate

0
10 moduri prin care corpul tău incearca sa iti transmita că ai probleme de sanatate

De multe ori corpul nostru incearca sa ne atentioneze cand ceva este în neregulă. Insa mai de fiecare data noi ignoram aceste semnale si ajungem sa vizitam un medic cand starea noastra se inrautateste vizibil.

In acest articol va prezentam 10 moduri prin care corpul tău incearca sa iti transmita că ceva este în neregulă.

Un sentiment de mancarime, înfiorător în picioare

Dacă aveți senzații ciudate la nivelul picioarelor precum mancarimea , târârea sau nevoia de a vă deplasa, poate fi un simptom al sindromului picioarelor neliniștite . Această tulburare este de lungă durată și de multe ori simți acest disconfort noaptea când încerci să te odihnești.

Pielea devine mai grasa

Nu ignorați problemele de piele și nu le subestimați. Atunci când pielea devine groasă și apar mancarimile, poate fi un semn al unor probleme interne precum o tulburare hormonală, eczeme sau alergii. Puteți face unele analize de sânge dacă această problemă persistă sau dacă se pare că se înrăutățește.

O schimbare a scrisului de mână, o pierdere a mirosului și vise intense

Toată lumea a auzit probabil de boala Parkinson, dar nu mulți dintre noi cunosc simptomele acesteia. Tremuratul, încetinirea mișcării, somnul slab alături de coșmaruri și schimbările de vorbire și scriere pot fi semne ale bolii, avertizează medicii.

Comportament supărat și agresiv

Momentele de furie nu pot fi întotdeauna un rezultat al personalității tale. De fapt, ar putea fi legat la depresie , spun unii cercetători. Potrivit acestora, depresia nu este întotdeauna doar să ai o lipsă de energie sau să fii trist – poți avea și un comportament agresiv.

Dormi prea mult

Această tulburare se numește hipersomni a și poate proveni din lucruri care dovedesc că nu este doar oboseală, spun medicii. Unele boli autoimune pot provoca senzația de somn. De asemenea, consumul de băuturi alcoolice înainte de somn poate provoca acest efect.

Modificări ale culorii ochilor

Dacă există un inel alb sau gri în jurul corneei ochilor, poate fi un semn al colesterolului ridicat pentru persoanele sub 45 de ani, au observat medicii. Inelul este inofensiv de la sine și are doar un efect vizual.

Pofta de sare

Este bine să îți placă mâncarea sărată, dar când nu o mai poți controla și mâncarea sărată devine singurul lucru pe care ți-l dorești, este timpul să te întrebi de ce. Acest lucru poate semnifica o deficiență de fier, anemie, deshidratare sau sindrom premenstrual, potrivit unor surse medicale.

Uitare, oboseală și o libido scăzută

Uneori, oamenii confundă acest lucru cu depresia, deoarece se pare că ești atât de obosit și săturat de tot si nu ai energie să-ți amintești lucrurile. Medicii spun că este mai bine să nu ignori o astfel de afecțiune, deoarece poate semnifica o problemă de hormoni tiroidieni în organism.

Întotdeauna ai o senzatie de sete

Nu este normal să te simți însetat tot timpul, spun specialiștii. Există unele cazuri când poate fi conectat la mâncarea pe care o consumi, așa că verifică dacă mănânci prea multe produse picante sau sărate. Setea neîncetată ar putea fi și un semn de diabet sau de sarcină .

Dorinta de a mesteca gheata

Dorința de a zdrobi gheață poate fi ușor explicată și poate fi mai mult decât un obicei. O deficiență de fier sau anemie ar putea fi motivul acestei dorințe neobișnuite, au arătat unele cercetări . Poate doriți să faceți anumite analize de sânge pentru a verifica și pentru a vedea dacă trebuie să începeți să luați suplimente.