Acasă Curiozităti 10 lucruri pe care toata lumea le face in baie si care ne pot dauna sanatatii

10 lucruri pe care toata lumea le face in baie si care ne pot dauna sanatatii

0
10 lucruri pe care toata lumea le face in baie si care ne pot dauna sanatatii

Cu totii avem micile noastre tabieturi atunci cand mergem la baie, si cu siguranta ne este greu sa scapam de ele. Insa trebuie sa fim constienti si sa ne dam seama ca multe dintre aceste lucruri nu sunt bune si ne pot afecta sanatatea in viitor. In acest articol va prezentam 10 lucruri pe care toata lumea le face in baie si care sunt extrem de nesanatoase.

Rasul zonei intime

Este firesc să avem păr în acele zone. În primul rând, conțin feromoni care atrag partenerii. În al doilea rând, te protejează de bacteriile străine.

De asemenea, când ne radem , putem deteriora foarte mult pielea.

Ce trebuie să facem:

Dacă doriți ca corpul dvs. să fie curatat folosiți echipamente speciale de epilat. Există modalități mai bune de a scăpa de acele fire de par nedorite, cum ar fi epilarea cu ceară, de exemplu.

Folosirea unui burete de dus

Folosirea unui burete de dus este bună numai când este nou.În mod normal, când ați terminat cu spalatul lăsați buretele în baie. Acesta este momentul perfect pentru ca bacteriile să se aseze pe el.

De fiecare dată când il lasati după spălare, bacteriile continuă să crească. Așadar, când îl veți folosi data viitoare, murdăria revine pe corp.

Ce trebuie să faci:

Înlocuiți-l mai des.
Lasă-l să se usuce și nu-l lăsa în baie.
Folosiți articole reutilizabile, cum ar fi lavetele.

Nu te speli la fel de bine pe tot corpul

Corpul tău este protejat de bacterii și acnee doar atunci când este curat. Și ar trebui să fie total curat. Zonele pe care le spalam cel mai putin sunt spatele, scalpul, partea inferioară a picioarelor și în spatele urechilor.

Lăsând periuta de dinți pe blat

Baia nu este cea mai curată zonă din casă și este mai bine să nu încerci nici să-ți imaginezi câte bacterii trăiesc acolo. Nimeni nu dorește ca periuțele lor de dinți să fie atacate cu germeni.

Ce este corect:

Găsiți un loc sigur în care să vă păstrați periuța de dinți care este departe de toaletă.
Înlocuiți periuța la fiecare 3 luni.

Introducerea gadgeturilor în baie

Aproximativ 90% dintre oameni își duc gadgeturile în baie. Da, ne curățăm pe mâini, dar nu ne curățăm telefonul după ce am stat ceva timp la toaletă. După aceea, s-ar putea să ne luăm telefonul cu noi în timpul prânzului și să-l punem pe o masă.

Ce trebuie să faci:

Dacă vă plictisiți în baie, țineți un joc acolo. De exemplu, ar putea fi un cub Rubik’s, dar chiar și atunci, nu uitați să îl spălați.

Folosind un prosop pentru față

Chiar dacă aveți un prosop special pentru față , totuși poate fi foarte periculos, în special pentru persoanele cu probleme de piele. De fiecare dată dupa ce il folosiți acesta ramane umed. Acest lucru creează mediul perfect pentru cultivarea bacteriilor.

Ce trebuie să faci:

Folosiți prosoape de unică folosință. Îți va salva pielea, plus că nu va trebui să speli mai multe prosoape.

Lăsând prosoape ude agățate în baie

Umiditatea și bacteriile fac din baie cel mai rău loc pentru a-ți păstra prosopul . Nu este o idee foarte bună să-l agăți acolo după ce ai făcut un duș..

Ce este corect sa procedezi:

Ia-ți prosopul umed cu tine și agăță-l într-un loc uscat și proaspăt, astfel încât următorul tău duș să nu fie stricat cu mirosul urât al unui prosop umed.

Stând pe toaletă mai mult de 15 minute

Da, uneori sfârșim citind o carte, jucând jocuri sau doar stăm prea mult timp pe toaletă. Potrivit cercetătorilor, acest lucru este nesănătos, deoarece presiunea suplimentară asupra acestor vene produce hemoroizi care pot duce la sângerare.

Ce trebuie să faci:

Ar trebui să vă folosiți toaleta numai atunci când există o nevoie reală.

Spălarea toaletei în timp ce capacul este ridicat

Când spălați o toaletă cu un capac deschis, apa învolburată se amestecă cu particule mici de deșeuri și se pulverizează în aer. Germenii pot ajunge pe prosop, chiuvetă și chiar pe periuța de dinți.

Cel mai bun mod de a da cu șampon

Dacă observați în timp ce vă pieptănați ca părul se încurcă, chiar și după utilizarea unui balsam, este posibil să nu îl spălați corect.

Ce trebuie să faci:

Cel mai bun mod de a da cu șampon este să vă lăsați părul în orice fel cad în mod natural.
Masează-ți scalpul, dar nu și restul părului.