10 lucruri care se întâmpla in corpul dumneavoastră dacă mâncați o portie de naut pe zi

- Advertisement -

Fiind o sursă bogată de fibre, conține grăsimi sănătoase, carbohidrați și multe alte vitamine și minerale. Năutul este, de asemenea, bogat în proteine, deci poate fi un înlocuitor excelent al carnii pentru vegani și vegetarieni. Această leguminoasă este de fapt ingredientul cheie în hummus. Acesta are insa si o multime de beneficii asupra corpului nostru. In acest articol va prezentam 1o lucruri care se intampla in corpul nostru daca incepem sa mancam cate o portie de naut pe zi.

Pierderea în greutate

Proteinele și fibrele din năut pot încetini digestia și vă pot oferi o senzație de saturatie. De asemenea, acestea ajută la reducerea poftei de mâncare și a consumului de alimente, ceea ce poate duce la scăderea în greutate.

- Advertisement -

Oase sanatoase

Năutul este o sursă bună de mangan, calciu, fier, magneziu, zinc și vitaminele K și A. Toate acestea sunt importante pentru creșterea oaselor, mineralizarea oaselor și producerea de colagen .

O piele mai fina

- Advertisement -

Vitaminele C, E și K prezente în năut sunt importante pentru sănătatea pielii. Ele ajută vindecarea rănilor, eliminarea ridurilor, prevenirea pielii uscate și protejarea împotriva daunelor provocate de soare.

Nivelul scăzut al zahărului din sânge

- Advertisement -

. Acestea ajută la prevenirea creșterii prea rapide a nivelului zahărului din sânge după masă, lucru important și pentru gestionarea diabetului zaharat. Mai multe minerale, cum ar fi magneziul și zincul , pot reduce riscul de diabet de tip 2.

O digestie mai buna

Fibrele dietetice ajută de asemenea la ameliorarea digestiei, la scăderea riscului de sindrom de intestin iritabil și la prevenirea constipației.

Reducerea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății inimii

Magneziul și potasiul pot ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale. Acest lucru poate minimiza șansa de a suferi de un accident vascular cerebral sau un atac de cord. S-a dovedit că fibra solubilă reduce nivelul de colesterol lipoprotein de densitate joasă (sau colesterolul „ rău ”), ceea ce este de asemenea bun pentru sănătatea inimii.

Creșterea mai bună a părului

Proteinele , vitaminele A și B și alți nutrienți prezenți în năut pot ajuta la prevenirea căderii părului și la promovarea creșterii părului.

Îmbunătățirea sănătății ochilor

Nautul este un precursor de vitamina A, β-caroten. Are un efect antiinflamator și ajută la reducerea riscului de boli legate de ochi și le previne .

Funcția creierului îmbunătățită

Colina , care se găsește în năut, este legată de performanța cognitivă îmbunătățită, incluzând o mai bună memorare și prelucrare.

Protecția împotriva cancerului

Nautul ar putea ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer. Producția de butir , care are potențialul de a reduce inflamația în celulele colonului, ar putea ajuta la scăderea riscului de cancer de colon. Năutul conține, de asemenea, saponine , care ajută la inhibarea creșterii tumorilor. Unele alte vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele B, pot ajuta la reducerea riscului de cancer de sân și de plămâni .