10 imagini cu familiile care stăpânesc lumea în care trăim

- Advertisement -

Probabil ați auzit teoria conform căreia aproape toți banii din lume sunt în mâinile celor mai bogate familii. Unii cheltuiesc milioane pe capriciile lor, în timp ce alții preferă un stil de viață liniștit și retras. Dar există un lucru care îi unește: situația din societate, care este învăluită în tot felul de secrete. Unii cred că aceste familii sunt cele care determină soarta planetei noastre și conduc șefii de stat.

Inspirați de cei mai mari teoreticienii ai conspirației am întocmit o listă cu familiile care stăpânesc această lume.

  1. Rockefellers – Există legende despre bogăția clanului Rockefeller. Nimeni nu știe cu siguranță dimensiunea totală a averii familiei, dar zvonurile spun că acestea variază de la 1 la 3 trilioane de dolari. Popularitatea clanului l-a adus pe John Rockefeller, primul miliardar în dolari din istorie. La sfârșitul secolului al XIX-lea, familia controla 90% din petrolul de pe piața americană.

2. Arabia Saudită – Saudiții sunt o dinastie regală care stăpânește Arabia Saudită din 1932. Astăzi, capul familiei este regele Salman ibn Abdul-Aziz Al Saud, iar numărul total de saudiți ajunge la 25 de mii de oameni. Familia deține 20% din rezervele mondiale de petrol.

- Advertisement -

3. Rothschilds au fost una dintre cele mai bogate familii din perioada lui Napoleon I. Maycher Rothschild a fondat dinastia Amschel. În Germania, a construit o mare afacere bancară și și-a creat propriul imperiu financiar.

4. Baruch – Bogăția familiei Baruch este mai mică decât cea a familiei Rothschild și Rockefeller, dar influența este mult mai mare. Fondatorul clanului Baruch, Bernard Baruch, a fost consilier a cinci președinți americani și un mare prieten al lui Winston Churchill.

- Advertisement -

5. Walton – În 1962, antreprenorul Sam Walton a deschis primul magazin Walmart. Și astfel a intrat el însuși în lista celor mai bogați oameni din lume. De-a lungul timpului, lanțul de magazine Walmart a devenit cel mai mare din Statele Unite.

6. Murdoch – Această familie a început să-și construiască imperiul în Australia. Keith Murdoch a fost comentator politic pentru un ziar din Melbourne.

- Advertisement -

7. Oppenheimers – Această familie dețin cea mai mare parte din diamantele lumii. Fondatorul clanului, Ernest Oppenheimer, s-a mutat la Kimberley, Africa de Sud. Acolo a devenit primar și apoi a condus una dintre companiile miniere de diamante.

8. Pritzkers – O familie de imigranți evrei din Ucraina s-a mutat de la Kiev la Chicago în 1881. Pritzkers dețin Hayat Corporation. Aceasta este o companie hotelieră care vinde hoteluri și excursii către stațiuni. Corporația include 777 de hoteluri din 54 de țări.

9. Morgan – Susținătorii diverselor teorii politice sugerează că, clanul Morgan, determină cursul politic al Statelor Unite și controlează toate băncile lumii.

10. Windsor – Este familia regală a Marii Britanii. Acum șeful Casei Windsor este regina Elisabeta a II-a. Ea este șeful Bisericii Anglicane și Comandantul Suprem al Forțelor Armate Britanice.