10 fotografii rare din trecut care merită publicate în cărțile de istorie

De când există fotografia, întotdeauna s-au făcut poze care uneori imortalizează momente cu adevărat incredibile. Dorim să vă arătăm câteva fotografii care merită publicate în cărțile de istorie, datorită momentului istoric deosebit pe care îl prezintă.

  1. O fotografie din 1991 cu Prințesa Diana dând mâna cu un pacient care are SIDA, fără mănuși, pentru a arăta lumii că această boală nu se poate transmite prin contact fizic.

2. Într-o perioadă în care afro-americanilor li s-a interzis să înoate alături de oameni albi, acești doi prieteni au „contra curentului”.

3. O fotografie care îl prezintă pe Charles Thompson, în 1954, în compania noilor săi colegi de clasă, la 4 luni după ce s-a stabilit că segregarea rasială era neconstituțională.

- Advertisement -

4. Un ofițer de poliție care, în 1918, mustrează un bărbat din San Francisco pentru că nu a purtat mască de protecție în timpul pandemiei de gripă.

5. Un bărbat arestat la New York în ’39, fiind suspectat de travestism. La acea vreme, acest act era aspru pedepsit.

6. O fotografie care imortalizează prizonierii evrei eliberați în ’45 dintr-unul dintre ceea ce erau considerate „trenurile torturii”. În ochii lor poți vedea atât ușurare, cât și frică.

- Advertisement -

7. Sărbătorile între unii membri ai rezistenței olandeze, când știrea sfârșitului lui Hitler a fost difuzată la radio.

8. Învelișul protector creat, în jurul statuii lui David a lui Michelangelo, pentru a o proteja în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

9. Tatăl acestui soldat sârb a venit să se odihnească lângă fiul său în timp ce se afla pe linia frontului, în zonele Belgradului, în timpul Primului Război Mondial.

- Advertisement -

10. Acest soldat german nu se supune ordinelor superiorilor săi direcți, ajutându-l pe un copil separat de familia sa să traverseze „Zidul Berlinului” nou creat.

- Advertisement -
București
cer senin
8.6 ° C
9.4 °
7.1 °
69 %
0.5kmh
0 %
vin
9 °
sâm
14 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °