10 Fapte psihologice care îți pot ușura viața

- Advertisement -

Peste un milion de articole științifice sunt publicate în fiecare an, cercetările în psihologie contribuind foarte mult la acest număr. Deși studiile de cercetare în psihologie nu sunt ușor de citit pentru toată lumea, rezultatele obținute pot fi de folos în viața de zi cu zi și vă pot ajuta să vă creșteți motivația, să deveniți un comunicator mai bun, să vă îmbunătățiți relațiile cu ceilalți și să duceți o viață mai sănătoasă.

1. Încrederea în sine este mai importantă decât aparența.

Studii multiple arată că pentru bărbați, a fi încrezător este mai important decât a fi chipeș, așa cum demonstrează judecățile femeilor cu privire la atractivitatea bărbaților. De fapt, cuplurile in care femeia arată mai bine decât bărbatul sunt mai pozitive și mai de durata decât cuplurile în care bărbatul este mai chipeș sau în cazul în care soții au aspect similar.

- Advertisement -

2. Bărbații ascultă femeile doar 6 minute.

Este un fapt: bărbații au auzul selectiv! Ei pot asculta cu atenție partenerii lor de gen feminin doar 6 minute, în timp ce acest timp este mai mult decât dublat până la 15 minute când vorbesc cu prietenii lor de gen masculin. Înainte de a începe să învinovățești bărbații pentru lipsa lor de atenție, ar trebui să știi că femeile acordă, de asemenea, mai multă atenție în conversațiile cu prietenii, decât cu partenerii lor romantici.

3. Scrierea gândurilor reduce stresul.

- Advertisement -

4. Cântați sfârșitul unei melodii pentru a o scoate din cap.

Foarte des, ascultam o melodie care nu ne place si totusine ramane în cap. Există un truc ușor pentru a scăpa de ea: ascultați cântecul până la sfârșit pentru a obține un sentiment de sfarsit.

- Advertisement -

5. Jocurile video te fac stăpânul viselor tale.

Dacă vrei să fii stăpânul viselor tale și să le faci mai vii și mai ușor de controlat, trebuie să începi să joci jocuri video, deoarece atât jocurile video cât și visele de noapte reprezintă realități alternative. O altă scuză pentru a juca jocuri? Îl puteți folosi pentru a controla coșmarurile!

6. Contactul ochilor păstrează vie o conversație.

7. Culoarea albastru poate crește productivitatea.

Culoarea peretilor din birou poate afecta productivitatea voastra. Dacă doriți un mediu stimulant, energizant pentru minte, albastrul este cea mai bună culoare pentru dumneavoastră. Combinând albastru cu portocaliu nu te va face doar productiv, ci îți va creste echilibrul intre minte si emotii.

8. A vorbi despre obiectivele tale te face să pierzi motivația.

Cercetările arată că informarea celorlalți despre intențiile tale te face sa pierzi din productivitate fata de momentul în care îți păstrezi obiectivele private. Acest efect poate fi explicat prin faptul că a vorbi despre acțiuni viitoare îți oferă un sentiment prematur de completitudine și satisface creierul suficient încât motivația să se piardă complet.

9. Când sunteți incert, aveți tendința să alegeți prima varianta de pe listă.

Acest efect a fost denumit efect de ordine. Aceeași regulă se aplică atunci când alegeți mărfuri dintr-o listă în timpul cumpărăturilor online: comanda în care articolul apare pe prima pagină se dovedește a fi mai important decât calitatea reală a articolului.

10. Gândurile într-o altă limbă sunt mai raționale.

Întrucât gândirea într-o limbă nativă necesită o mulțime de abilități cognitive, face procesul de luare a deciziilor mai lent, mai puțin părtinitor, mai fiabil și promovează gândirea analitică. Încercați-o data viitoare când aveți o decizie financiară importantă.