10 dintre cele mai riscante produse alimentare din întreaga lume

- Advertisement -

Noi oamenii iubim emoția de a ne asuma un risc sau de a ne încerca norocul. Achiziționarea unui bilet de loterie, practicarea sporturilor extreme ne pot face inima sa bata din ce in ce mai tare.

Noi, am pregătit o listă cu 10 feluri de mâncare din întreaga lume, care vă pot oferi o adrenalină mai puternică decât cea de la orice roller coaster și vă puteți testa norocul mai bine decât toate loteriile din lume.

1. Fugu (pufferfish)

- Advertisement -

Acest peste, o delicatesă japoneză gustoasă, conține o otravă m0rtală – tetrodotoxina – în pielea, ovarele, gonadele și ficatul sau.

Bucătarii trebuie să fie special calificați pentru a pregăti acest fel de mâncare și pentru a putea lucra în jurul organelor periculoase. Antrenamentul durează de obicei trei sau mai mulți ani, iar pregătirea restaurantelor este strict controlată de legea japoneză. Spre exemplu, servirea ficatului a fost interzisă în 1984, deoarece este cea mai otrăvitoare (totuși cea mai gustoasă) parte.

Nu există antidot pentru otrava fugu!

2. Creier de maimuță

- Advertisement -

Perceput ca o delicatesă de către unii și ca o cruzime a altora, această masă este probabil consumată în unele triburi asiatice și africane. Cu toate acestea, nu există cunoștințe oficiale despre acest lucru, așa că sperăm că această tradiție este condamnată. În China de azi, de exemplu, a servi creierele maimuței este pedepsită cu până la 10 ani de închisoare .

Pericolul de a mânca această masă este ceva numit Boala Creutzfeldt – Jakob care dăunează grav creierului uman și poate fi fatal.

3. Caju

- Advertisement -

“Stai ce?” – s-ar putea să întrebați, din moment ce TUTUROR ne place să mancam aceste nuci gustoase, originare din Brazilia. Și apoi fiți din nou uimiți când vă spunem: nu le mâncați niciodată crude!

Nu este un fapt foarte cunoscut, dar anacardele „crude” pe care le vedeți pe rafturile supermarketurilor au fost, în realitate, aburite pentru a îndepărta urushiolul , un produs chimic care se găsește și în iedera otravitoare. Nivelurile ridicate de urushiol pot fi fatale.

4. Hákarl

O specialitate a Islandei, Hákarl este de fapt un preparat din rechinul Groenlandei care nu are nici un rinichi, nici un tract urinar, astfel încât toate toxinele corpului sunt absorbite direct în pielea sa. În mod normal, Hákarl este pregatit printr-un proces special de fermentare și pus la uscat timp de 5-6 luni.

5. Pangium edule („fructul fotbalului”)

Cu un aspect atât de simplu, acest fruct dulce și aromat, originar din Asia de Est – Malaezia, necesită de fapt o gatire complicata. Desigur, dacă nu doriți ca otrava – cianură de hidrogen – să ajungă la voi.

Așa că rețeta merge așa: fierbeți semințele fără coaja, apoi puneti-le în frunze de banană, cenușă și pământ timp de patruzeci de zile.

6. Sannakji (caracatiță vie)

7. Scoici in sânge

Cultivată în Asia de Sud-Est, această scoică și-a primit numele din cauza lichidului roșu de hemoglobină din țesuturile moi.

Metoda tradițională din Shanghai de gătire a scoicilor de sânge implică doar fierbere rapidă , astfel încât majoritatea organismelor patogene supraviețuiesc și reprezintă o rată mare de infecție în rândul consumatorilor, ceea ce este păcat, pentru că se raportează că sunt delicioase crocante și cu aromă delicată.

8. Manuca (manioc)

9. Elderberries

10. Ackee

Acest fruct misterios (și cu aspect ciudat) poate provoca numeroase boli , ceea ce nu este deloc distractiv și poate fi letal. Ironia este că ackee este de fapt fructul național al Jamaicii!