10 Colțuri misterioase ale planetei noastre care nu sunt menționate in ghidurile de călătorie

- Advertisement -

Iubitorii de călătorii sunt conștienți de toate atracții principale oferite de destinațiile turistice populare. Oricine poate vizita acele locuri pentru a le vedea cu ochii lui. Există însă și alte colțuri ale Pământului care, dintr-un motiv sau altul, rămân interzise vizitatorilor obișnuiți.

1. Kofuns, Japonia

Aceste insule artificiale sunt locurile de înmormântare antice ale membrilor familiei imperiale japoneze. În rare ocazii, ei pot fi vizitați de arheologi, dar numai cu permisiunea Curții Imperiale.

- Advertisement -

2. Insula Nord Sentinel, India

Cei nativi care trăiesc pe insula fac orice pentru a-si proteja terenurile lor din afară. Așadar, pentru siguranța proprie a turiștilor, autoritățile indiene interzic oricui să se apropie de locație.

3. Zona 51, SUA

- Advertisement -

Existența acestei instalații secrete de top a fost confirmată oficial numai de guvernul SUA în 2013. Potrivit documentelor parțial declasificate, Zona 51 este o bază a Forțelor Aeriene din SUA, unde sunt dezvoltate și testate aeronave de generație următoare.

4. Biserica Sf. Maria a Sionului, Etiopia

- Advertisement -

O capelă construită special adăpostește cea mai sfântă comoară a bisericii : Chivotul Legământului. Păzitorul Chivotului – singura persoană care are acces la moaște – ii este interzis să părăsească vreodată sediul bisericii. Nici el nu poate conversa cu străini.

5. Insula Kaho’olawe, SUA

De-a lungul istoriei sale, această insulă aridă a fost un loc de ritualuri religioase, o colonie penală și un teren de pregătire al Marinei SUA. În aceste zile, Kaho’olawe se bucură de statutul de rezervație naturală . Singura modalitate de a o vizita este prin alăturarea uneia dintre echipele de voluntari care lucrează pentru restaurarea mediului local.

6. British Telecom Tower, Marea Britanie

Încă de la un incident care a implicat o explozie în interiorul turnului, restaurantul rotativ și puntea de observație rămân închise publicului. Ocazional, când Turnul BT este gazdă la evenimente caritabile, câteva sute de oameni au șansa de a vedea Londra dintr-o altă perspectivă .

7. Marele Altar, Japonia

Teritoriul celui mai sfânt complex al templului din Japonia este accesibil doar preoților și membrilor familiei imperiale. Toți ceilalți trebuie să admire acoperișurile din spatele mai multor rânduri de garduri.

8. Orașul fantomă din Varosha, Cipru

Această stațiune, adiacentă orașului Famagusta , a fost prima destinație turistică a Ciprului. Dar totul s-a schimbat în iulie 1974 când, în urma unei evacuări în masă, orașul pustiu a fost preluat de invadarea trupelor turcești. De atunci, Varosha rămâne închisă, făcând parte din zona tampon patrulată de armata turcă.

9. Peștera Lascaux, Franța

Pentru a păstra picturile preistorice unice ale acestei peșteri, intrarea în Lascaux este acum închisă turiștilor după 15 ani de acces fără restricții. Puteți vizita o replică exactă a peșterii sau vă puteți bucura de un tur virtual .

10. Stația de radar „Don-2N”, Rusia

Această piramidă din zilele noastre moderne are o înălțime de 131 de picioare și o lățime la baza de 459 de metri. Este un element cheie în sistemul de apărare împotriva rachetelor din Moscova. În rare ocazii, jurnaliștilor li se permite un tur ghidat al instalației. Dar, fiți siguri, li se arată doar o mică parte din ceea ce este înăuntru.