Acasă Sănătate Ventilatorul dumneavoastră de tavan poate fi un pericol pentru sănătate!

Ventilatorul dumneavoastră de tavan poate fi un pericol pentru sănătate!

0
Ventilatorul dumneavoastră de tavan poate fi un pericol pentru sănătate!

Fanii ventilatoarelor de tavan sunt destul de mulți, în special în zonele unde vremea rămâne relativ caldă pe tot parcursul anului. Această soluție beneficiază cu siguranță de avantajele sale:

  • pot economisi costurile energiei electrice,
  • pot circula în jurul camerei și
  • se răcesc în orice spațiu în care se află.

Ventilatoarele de tavan sunt bune, dar utilizarea lor sunt asociată cu unele riscuri pentru sănătate.

Potrivit Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie, ventilatorul tău de tavan ar putea fi dăunător pentru sănătatea ta activând în casă acarienii de praf. „Alergenii de acarieni de praf sunt un declanșator comun al simptomelor de alergie și astm bronșic”, explică AAAI. „Deși pot fi găsite în întreaga casă, aceste creaturi microscopice se dezvoltă în medii calde și umede, cum ar fi lenjeria de pat, mobilierul tapițat și mocheta.”

Unul dintre mediile favorabile de reproducere a acarienilor de praf este ventilatorul de tavan. Acest lucru este cauzat de faptului că, atunci când vine vorba de curățare, ventilatorul este adesea trecut cu vederea. Se acumulează rapid praf, care atrage aceste creaturi înfiorătoare pe ea.

Acarienii de praf sunt, de asemenea, cunoscuți că se așează pe fețele lamelelor ventilatorului, ceea ce exacerbează alergiile persoane bolnave. Se pot instala pe lamele, indiferent dacă ventilatorul este sau nu este utilizat.

Dar nu trebuie să vă îngrijorați. Cu câteva măsuri preventive, puteți trăi liniștiți într-o casă fără acarieni.

Este important să acordați atenție detaliilor la curățare. Suprafețele de curățare de multe ori vor împiedica acumularea de praf, astfel încât acarienii de praf nu vor avea unde să se stabilească. Când curațați lamele ventilatorului dvs. de plafon este mai bine să folosiți o cârpă umedă. Acest lucru va prinde particulele de praf în interiorul țesăturii, eliminând efectiv orice urme de acarieni de praf. Pulverizatoarele de praf nu sunt la fel de eficiente; Este posibil ca acestea să împingă praful în jur, ceea ce va exarceba alergiile.

 

Ar fi o idee bună să scapi de ventilatorul din tavanului tău. Aparatele de aer condiționat sau dezumidificatoarele pot răci o cameră fără a  permite pătrunderea vizitatorilor nedoriți. Este de asemenea o idee bună să acordați atenție mobilierului dvs. Plasarea pernelor și a saltelelor în capacele etanșe poate împiedica acarienii de praf să se dezvolte în pat. Este o idee bună să vă spălați așternutul în apă fierbinte și să vă aspirați covorul cel puțin o dată pe săptămână.

Acarienii de praf nu sunt cu siguranță un lucru bun, dar nu trebuie să vă controleze viața. Prin păstrarea curățeniei în gospodărie, puteți împiedica dăunătorii să se mute în casa dvs. și vă puteți proteja de afecțiunile alergice.

sursa:https://shareably.net/ceiling-fan-allergies-hazard/