Utilizări practice pentru folia de aluminiu pe care nu le știați pana acum!

- Advertisement -

Folosirea cea mai frecventă pentru folia de staniol este gătitul și depozitarea alimentelor. Există multe alte utilizări pentru aceasta, care vă pot ajuta să vă faceți viața mai ușoară în și în jurul casei dvs. Verificați aceste utilizări practice pentru folia de aluminiu.

Photography Lighting

Dacă încerci să faci niște fotografii frumoase, poți să-ți faci propriul reflector de lumină prin a prinde niște folii de aluminiu pe o bucată de carton.

Protejați crusta la placintă

- Advertisement -

Luați o bucată de folie din aluminiu și formați-o în jurul marginii unei cruste de plăcintă. Aceasta menține marginile crustei de la ardere.

Curățați grătarul

Așezați un strat de folie de aluminiu pe grătar, în timp ce cărbunele încă ard. Aceasta va arde bucățele de alimente. Lăsați-l acolo până când grătarul dumneavoastră se răcește. După ce se răcește, puteți sfărâma folia și utilizați-o pentru a curăța gratarul.

Curățați sticlăria

- Advertisement -

Folia funcționează excelent atunci când îndepărtați alimentele coapte din sticlă. Purtați doar o bucată de folie din tablă și folosiți-o pentru a curăța zona cu săpun.

Lustruiți obiectele cromate

Puteți să străluciți orice bucată de crom cu o anumită folie, zdrobind-o și folosindu-o pe partea strălucitoare.

Coaceți prăjituri în formă specială

- Advertisement -

Nu vă îngrijorați dacă aveți nevoie de o anumită formă atunci când coaceți un tort. Puteți forma o grosime dublă a foliei de staniol în forma dorită.

Utilizați-o pentru a face ghirlande pentru petreceri

Dacă aveți nevoie de niște decorațiuni ușoare pentru petrecerea dvs., tăiați niște folii de aluminiu în benzi și formați-o într-o ghirlandă legată.

Păstrează chibritele uscate

Dacă te duci la camping, îți poți înfășura chibriturile într-o folie pentru a preveni umezirea.

Protejați obiectele de vopsea

Pentru a vă menține corpurile dvs. de la accidente atunci când pictați, acoperiți-le cu niște folii de aluminiu.

Păstrați o pensulă de la uscare

Strângeți excesul de vopsea și împachetați-o bine în folie. Plasați o bandă de cauciuc în jurul foliei pentru a o fixa la baza mânerului. Când reluați pictura, peria dvs. va fi în continuare umedă și nu va trebui să o curățați între utilizări. Acest lucru funcționează minunat dacă luați o pauză de prânz în timp ce pictați.

Înmuiati zahărul brun

Împachetați zahărul brun întărit într-o bucată de folie de aluminiu și puneți-l în cuptor la 150 de grade Celsius timp de cinci minute pentru al înmuia.

Creați o antenă TV

Înfășurați o folie de tablă în jurul antenei TV pentru a îmbunătăți recepția posturilor locale.

Faceți o pâlnie

Aveți nevoie de o pâlnie, dar nu aveți una? Puteți face una dintr-o folie de aluminiu.

Păstrați pâinea caldă

Împachetați pâinea și rulourile într-un șervețel și puneți-o pe o bucată de folie de staniolpentru a o menține caldă până la cină.

Utilizați-o pentru a muta mobila

Împingeți câte o bucată de folie de tablă și puneți-i sub picioarele unei piese grele de mobilier atunci când o mutați. Folia de aluminiu ar trebui să facă mișcarea mobilierului pe podea mai ușoară.

Ascuțiți foarfecele

Îndoiți bucățile de folie în straturi și le tăiați cu foarfece. Ar trebui să fie ascuțite după șapte sau opt tăieri.

sursa: Home Hacks