Un iubitor de pisici a investit o avere pentru a-și transforma casa într-un loc de joacă pentru acestea

- Advertisement -

Peter Cohen din Santa Barbara, California, a adoptat 15 pisici și de dragul lor și-a transformat întreaga casă într-un loc de joacă pentru acestea.

Cohen a cumpărat casa în 1988 și a găsit acolo două pisici care i-au inspirat acest vis. „Când am cumpărat această casă în 1988 au venit două pisici fără stăpân la ușa mea. Apoi, una dintre ele a fost ucis, și a doua a fost lovit de o mașină.”

- Advertisement -

Aceste două accidente l-au determinat pe Cohen să se hotărească să adopte orice pisică care i-ar trece pragul. După ce pisica supraviețuitoare și-a pierdut cel mai bun prieten, Cohen a decis să adopte un altul pentru a avea companie. „Așa a început totul”, a explicat el.
Numărul de pisici pe care Cohen le deține în acest moment nu este cunoscut. Indiferent însă de numărul lor, toate pisicile lui Cohen sunt fericite.

După ce a decis că pisicile sale vor petrece mult timp în interior, Cohen a înțeles că pisicile ar trebui să aibă câteva obiecte de distracție.
„Primele  trasee pentru pisici au fost instalate în dormitorul principal, în jurul anului 1997„, a declarat Cohen . „De atunci, a devenit un fel de hobby.”

- Advertisement -

„De multe ori discut cu dulgherii care construiesc aceste trasee  în stilul dorit de mine pentru ele. Ne imaginam ceva distractiv de construit, iar ei au libertate totală pentru a fi creativi „.

De atunci, Cohen estimează că a cheltuit între 30.000 și 50.000 de dolari pentru a construi traseele pentru pisici. El spune că ar putea să faca trasee mai ieftine, dar îi place designul lor, adesea alegând soluții ingenioase în spirală, poduri arcuite și fețe zâmbitoare.

Pisicile chiar au propriul lor iaz cu pești și, surprinzător, Cohen spune că nu au rănit vreodată vreun pește.

- Advertisement -

Toată clădirea lui Cohen are tuneluri care leagă încăperile, o multitudine de găuri de culori vii și o gamă inspirată de rampe și stâlpi de alpinism personalizat.
„Am întotdeauna noi trasee pentru pitici în proiect și le vom adăuga în timp și având banii necesari.”

Cu mai mult de o duzină de pisici abandonate care trăiesc cu Cohen este greu să ai grijă de toate, dar Cohen nu se plânge. În toate cele 5 camere se aspiră regulat părul de pisică și sunt montate 21 de cutii separate de gunoi în jurul casei.
„Sunt un antreprenor general și am vrut să creez un mediu care să fie bun atât pentru pisici, cât și pentru oameni”, a spus el. 

Cohen spune că pisicile sale îl mângâie și îi oferă un sentiment de liniște. De obicei, când alege un nou locatar al casei sale el alege să ia pisoiul pe care nimeni nu-i dorește – în special cei care au suferit traume.
„Mă simt muțumit că putem salva aceste pisici. Știi, nu putem rezolva toate problemele … dar pot rezolva această mică problemă pentru aceste pisici „.

Ascultați povestea lui Cohen îm videoclipul de mai jos:

sursa:Animal Channel