Un bărbat a frânat brusc când i-a sărit în fața mașinii un cățeluș, dar și-a dat seama că micuțul cerea ajutor pentru prietenii lui

- Advertisement -

De câte ori vi s-a întâmplat să conduceți pe un drum și un animal să apară din senin în fața dumneavoastră?

În cele mai multe cazuri avem suficientă prezență de spirit să oprim la timp. Dar după incident, vă vedeți mai departe de drum? Atâta timp cât animalul este teafăr, nu e cazul să vă opriți din drum. Dar dacă se întâmplă să-l răniți, nu mai e atât de ușor să-ți continui drumul.

Acest lucru i s-a întâmplat lui Andrei Matei când se întorcea acasă de la prietena lui. El a fost nevoit să frâneze brusc că să nu lovească un cățeluș care i-a apărut noaptea brusc în drumul său.

- Advertisement -

Când s-a apropiat să vadă ce s-a întâmplat a realizat că acesta nu era singur, ci împreuna cu alți cățeluși. În loc să-și vadă nestingherit de drum, el a ales să ajute cățelușii și să-i ducă într-un loc sigur.

Andrei a declarat revistei Dodo: „Imediat ce am oprit mașina și am coborât, trei cățeluși jucăuși mi-au sărit la picioare foarte fericiți. Nu aveau nicio idee ce aproape au fost de moarte.” Fără să știe ce va face cu cățelușii, tânărul i-a pus pe bancheta din spate a mașinii și i-a dus acasă.

- Advertisement -

Apoi, a postat o poză a cățelușilor pe facebook, la sugestia unui prieten, pentru a le găsi o casă primitoare micuților. O altă prietenă, medic veterinar s-a oferit să-i consulte și spre mirarea lor, în ciuda faptului că erau abandonați și puțin slăbiți, cățelușii erau sănătoși. Cățelușii găsiți în drum, erau de fapt două cățelușe de culoare neagră de  aproximativ două luni și un mascul de culoare crem destul de slăbuț, de doar 850 grame.

Toți prietenii lui Andrei, dar și necunoscuți de pe facebook, înduioșați de povestea lor, au sărit să-i ajute cu hrană și medicamente.

Andrei a declar pentru Dodo:„După o săptămână de la postarea anunțului pe facebook, toți cățelușii sunt bine, în noile lor familii, sănătoși și fericiți”.

- Advertisement -

sursa: Sharebly