Tragedie pe țărmul Adriaticii: Felix Baumgartner a decedat în urma unui zbor cu parapanta motorizată

- Advertisement -

Felix Baumgartner, renumit în domeniul sporturilor extreme, a decedat joi, la 56 de ani, în urma unui incident tragic petrecut în Italia, pe țărmul Adriaticii. Austriacul a căzut cu parapanta motorizată într-o piscină a unui hotel din Porto Sant’Elpidio, după ce a suferit un infarct în timpul zborului.

Inițial, s-a crezut că moartea sa a fost rezultatul rănilor severe cauzate de impact, însă autopsia a confirmat că stopul cardiac din aer a fost motivul principal care a determinat pierderea controlului asupra parapantei.

Martorii, în stare de șoc, au relatat că Baumgartner a părut să aibă un disconfort abrupt, moment în care a cedat controlul aparatului de zbor. Parapanta a căzut direct într-o piscină, incident în urma căruia un angajat al hotelului a suferit o accidentare la nivelul gâtului și a fost transportat de urgență la spital.

Verdictul medicilor: infarct în zbor

- Advertisement -

Primele teorii au sugerat o defecțiune tehnică sau o eroare de pilotaj, dar autopsia a clarificat situația. Medicii legiști au confirmat că sportivul austriac a suferit un stop cardiac în aer, moment în care a pierdut controlul asupra parapantei.

Pentru un om familiarizat cu riscul, sfârșitul a venit total neașteptat, chiar în timpul pasiunii care l-a consacrat.

Mesaj emoționant din partea Mihaelei Rădulescu
Partenera sa, prezentatoarea Mihaela Rădulescu, a publicat un mesaj profund pe rețelele sociale. „L-am filmat decolând fără să știu că va fi ultimul său zbor în această viață extraordinară,” a scris ea, exprimându-și recunoștința față de toți cei care i-au oferit sprijin moral în aceste momente dificile.

Un simbol al curajului extrem
Felix Baumgartner a câștigat celebritate internațională datorită recordurilor sale în sporturile extreme. Cel mai memorabil moment al carierei sale a fost pe 14 octombrie 2012, când a sărit din stratosferă de la aproape 39.000 de metri. Atunci, a devenit prima persoană care a depășit viteza sunetului în cădere liberă, atingând o viteză record de 1.357,6 km/h.

- Advertisement -

Această săritură istorică a doborât trei recorduri mondiale:

  • cea mai mare altitudine atinsă cu un balon cu echipaj uman,
  • cea mai înaltă săritură,
  • cea mai mare viteză în cădere liberă.

O moștenire ce va dăinui

Felix Baumgartner a trăit pentru adrenalină, inspirând milioane de oameni prin curajul său de a sfida limitele imposibilului. Moartea sa subită a lăsat un gol imens în lumea sporturilor extreme, dar amintirea sa rămâne un simbol al visurilor mari și al dorinței de a le transforma în realitate.

Austriacul care a cucerit stratosfera a demonstrat că pasiunea și determinarea pot rescrie istoria – chiar și cu un preț extrem de dur.