15 trucuri pentru a face alimentele sa reziste mai mult timp

- Advertisement -

Nu e nimic mai rău decât atunci când faceți cumpărăturile și alimentele se strică inainte să puteți să le mâncați. Dar sunt multe moduri în care să puteți face alimentele să țină mai mult timp.

Aici este o listă cu câteva trucuri pentru alimentele proaspăt cumpărate: 

1) Scapă de produsele expirate

Asigurați-vă că aruncați orice fruct sau legumă care pare să fie lovită înainte să se strice. Un produs stricat le poate strica si pe celelalte.

- Advertisement -

2) Clătiți fructe de padure în oțet

Utilizați oțet pentru a vă ajuta să vă păstrați fructele. Clătiți-le cu o parte oțet și 10 părți apă. Uscați-le într-un recipient curat și bucurați-vă mai mult de ele.

3) Întindeți unt pe brânză

Untul poate preveni ca brânza să se usuce. Puneți-o într-o pungă reutilizabilă și depozitați-o în cea mai caldă parte a frigiderului.

4) Aruncați recipientele de plastic

- Advertisement -

Utilizați recipiente din sticlă și borcane în loc de recipiente din plastic pentru a vă depozita alimentele. Alimentele și resturile dvs. vor dura câteva zile mai mult în sticlă.

5) Utilizați prosoape de hârtie pentru frunzele verzi

Frunzele verzi se pot strica foarte repede. Așezați un prosop de hârtie în interiorul aceleiași pungi sau container de plastic în care depozitați frunzele. Acest lucru va îndepărta umezeala și va împiedica ca acestea să se strice.

6) Așezați plantele în apă

- Advertisement -

Strângeți-vă ierburile și tăiați tulpinile. Așezați-le într-un vas cu apă pentru a dura mai mult.

7) Puneți pâinea în congelator

Păstrați pâinea în congelator. Pâinea va dura mult mai mult. Dezghețați-o când vreți să o mâncați.

8) Păstrați produsule la distanță de geamuri

Păstrăm o parte din produsele noastre pe blaturi. Dar aceasta este o idee teribilă dacă blatul se află lângă o fereastră. Lumina soarelui va accelera procesul de maturare.

9) Împachetați cozile de banană

Asigurați-vă că bananele rezistă mai mult prin împachetarea vârfurilor în folie de plastic. Acest lucru va împiedica bananele să emită un gaz care le face să se coacă.

10) Împachetați legumele verzi în folie

Împachetați broccoliul, țelină sau salată în folie. Va rezista o lună în acest fel.

sursa: Home Hacks