Thailanda bombardează țara cu semințe pentru a combate defrișările

- Advertisement -

Astăzi, despăduririle au devenit o problemă majoră pentru țările din întreaga lume. Încercarea de a recupera tot ce s-a deteriorat în ultimele decenii NU va fi o sarcină simplă pentru omenire.

Thailanda pare să fi găsit o modalitate foarte eficientă de a lupta împotriva defrișărilor. În comparație cu alte metode, aceasta este simplă și rapidă.

În ultimele luni, țara asiatică a folosit avioane militare pentru a-și umple pădurile cu semințe.

Guvernul din Thailanda intenționează să continue acest proiect pentru următorii 5 ani, iar zonele vor fi studiate și controlate din aer. Se estimează că rezultatele pozitive vor începe să apară la începutul anului 2020.

- Advertisement -

Prima umplere cu semințe a avut loc în regiunea Phitsanulok, unde un număr mare de aeronave au zburat „bombardând” peste 323 de hectare. Aceste „mingi cu semințe” sunt pregătite să devină copaci giganți.

Un japonez pe nume Fukuoka a fost autorul acestei idei, care a fost perfecționată de-a lungul anilor și astăzi dăm înapoi naturii tot ce am luat de la ea. Prin această metodă, se estimează că aproape 1 milion de copaci sunt plantați zilnic.

- Advertisement -

Mingile sunt fabricate cu semințe de copaci locali, împreună cu un amestec de argilă care facilitează germinarea lor. Fără îndoială, este o idee magnifică, deoarece multe țări care au probleme cu defrisările trebuie să pună în aplicare astfel de planuri.

Norvegia este prima țară din lume care a interzis defrișările

Inițiativa majoră a fost anunțată acum câțiva ani și a planificat protejarea pe deplin a pădurilor norvegiene.

- Advertisement -

Noutatea este că există semnale că această metodă va fi aplicată și in alte țari din lume, iar guvernul norvegian va asigura suport pentru implementare.

Statul norvegian a semnat un decret prin care s-a angajat să evalueze toate inițiativele propuse pentru a-i sprijini întotdeauna pe cei care au o politică durabilă.