Thailanda bombardează țara cu semințe pentru a combate defrișările

Astăzi, despăduririle au devenit o problemă majoră pentru țările din întreaga lume. Încercarea de a recupera tot ce s-a deteriorat în ultimele decenii NU va fi o sarcină simplă pentru omenire.

Thailanda pare să fi găsit o modalitate foarte eficientă de a lupta împotriva defrișărilor. În comparație cu alte metode, aceasta este simplă și rapidă.

În ultimele luni, țara asiatică a folosit avioane militare pentru a-și umple pădurile cu semințe.

Guvernul din Thailanda intenționează să continue acest proiect pentru următorii 5 ani, iar zonele vor fi studiate și controlate din aer. Se estimează că rezultatele pozitive vor începe să apară la începutul anului 2020.

Prima umplere cu semințe a avut loc în regiunea Phitsanulok, unde un număr mare de aeronave au zburat „bombardând” peste 323 de hectare. Aceste „mingi cu semințe” sunt pregătite să devină copaci giganți.

- Advertisement -

Un japonez pe nume Fukuoka a fost autorul acestei idei, care a fost perfecționată de-a lungul anilor și astăzi dăm înapoi naturii tot ce am luat de la ea. Prin această metodă, se estimează că aproape 1 milion de copaci sunt plantați zilnic.

Mingile sunt fabricate cu semințe de copaci locali, împreună cu un amestec de argilă care facilitează germinarea lor. Fără îndoială, este o idee magnifică, deoarece multe țări care au probleme cu defrisările trebuie să pună în aplicare astfel de planuri.

Norvegia este prima țară din lume care a interzis defrișările

Inițiativa majoră a fost anunțată acum câțiva ani și a planificat protejarea pe deplin a pădurilor norvegiene.

Noutatea este că există semnale că această metodă va fi aplicată și in alte țari din lume, iar guvernul norvegian va asigura suport pentru implementare.

Statul norvegian a semnat un decret prin care s-a angajat să evalueze toate inițiativele propuse pentru a-i sprijini întotdeauna pe cei care au o politică durabilă.