Consumate în cantități mari, pastele făinoase au un efect negativ asupra organismului. Cu toate acestea, ele vă pot oferi și numeroși nutrienți foarte utili organismului. Paștele sunt realizate din grâu, apă și ouă. Ele au diferite forme și dimensiuni, iar acesetea se prepară prin fierbere. Veți vedea că pe lângă grâu, se mai folosește și orezul. Unele tipuri de paște sunt rafinate după ce au fost procesate. Paștele rafinate sunt cele mai comune tipuri de paste pe care le veți găsi în magazine.
Aceste tipuri de paște au mai multe calorii și mai puține fibre. Dacă veți consuma acest tip de paste veți vedea că va veți simți mai puțin sătuli decât dacă veți consuma niște paste cu mai multe fibre. Pastele whole-grain au mai multă fibră. De asemenea, veți mai vedea că acest tip de paste sunt bogate în fier și în vitamina B. Pastele cu mai multă fibră înaintează prin tractul gastrointestinal și vor da senzația mai rapid de sațietate.
Pastele integrale sunt mult mai sănătoase, dar nu uitaţi, totul constă în cantitate şi ora la care sunt consumate!
Sursa: Healthline