Sunt gălbenuşurile de ou sănătoase? Acestea sunt beneficiile şi riscurile.

- Advertisement -

Ouăle de găina sunt o excelentă sursă de proteină. Ele au un număr destul de mic de calorii și va vor putea oferi energia de care aveți nevoie pentru a trece cu bine peste lunga zi de lucru. Un ou conține doar 72 de calorii. Cele mai multe proteine vin de la albușul oului, gălbenușul oului conținând un număr mai redus de proteine. Pe lângă proteine, gălbenușul mai conține și colesterol, de aceea unele persoane preferă să nu consume și gălbenușul.

Cu toate acestea ar trebui să mâncați și gălbenușul oului. Acesta conține și numeroase minerale, dar și vitamine foarte folositoare organismului. De asemenea, gălbenușul conține și niște compuși foarte folositori nervilor dar și creierului. Neconsumand gălbenușul oului, veți pierde numeroșii nutrienți care se găsesc în acesta.

Oul de găina conține nutrienți esențiali organismului care vor contribui la bună funcționare a acestuia. De asemenea, oul de găina este un produs alimentar destul de ieftin care e foarte ușor de preparat. Foarte multe ferme și magazine au în ofertă lor acest produs alimentar, de aceea veți constată că îl veți găsi peste tot.

- Advertisement -

sursa: Health Line