Studiile au demonstrat că femeile singure, fără copii, sunt mult mai fericite!

Ce este fericirea și cum ar trebui să fie? La prima vedere, fiecare va avea propriul răspuns la această întrebare. Dar experții care studiază fenomenul fericirii, susțin că există multe tendințe generale.

- Advertisement -

Și una dintre ele nu este prea plăcută pentru bărbați, pentru că, conform unor studii, cel mai fericit grup al populației sunt femeile singure și fără copii. Și nu este vorba despre fete care pur și simplu nu au avut timp, ci, în principiu, femei care nu sunt împovărate de crearea unei familii.

Paul Dolan este profesor de științe comportamentale la London School of Economics și unul dintre cei care încearcă să ajungă în adancul conceptului de „fericire”. El a decis să efectueze un studiu în care au fost intervievate diferite categorii de persoane cu stare civilă diferită: căsătorite, singure, divorțate și văduve.

Studiul a arătat că grupul căsătorit arată cea mai mare rată de fericire, dar numai atunci când trebuie să răspundă unei astfel de întrebări în prezența partenerului. Răspunsurile primite sunt destul de diferite și reflectă un nivel de fericire semnificativ mai mic, chiar mai mic decât cel al femeilor singure.

- Advertisement -

Dolan consideră că acest rezultat se datorează lipsei de probleme și responsabilități care însoțesc căsătoria și nașterea copiilor.

Fetele moderne sunt mai mult decât independente.

Când această generație crește și unii decid să rămână lupi singuratici, fetele se pot îngriji de ele însele, în timp ce băieții asteapta ca cineva sa aiba grija de ei.

Așadar, chiar și băieții care pot face totul singuri trăiesc adesea cu gândul că, mai devreme sau mai târziu, trebuie să gaseasca pe cineva care să facă totul pentru ei.

- Advertisement -

În același timp, fetele, care au înțeles inițial că nu se pot îndepărta de la munca casnică, dar în condițiile moderne de care au nevoie sau chiar vor să meargă la muncă, înțeleg că a avea grijă de o altă persoană nu mai este un „lucru roz”.

Alături de conceptul de „fericire”, există si conceptul de „iubire”. Nimeni nu va susține că, atunci când oamenii se iubesc, își vor da seama cu siguranță cum să împace viața de familie și să fie fericiți împreună în orice circumstanțe.