Sfaturi pentru curățenie care vă vor face casa să pară ca nouă. Încercati-le cu încredere!

- Advertisement -

Există anumite părți ale casei care au nevoie doar de puțină curățare suplimentară pentru a arăta grozav, dar curățarea însăși sfârșește prin a fi o pacoste. Din fericire, există câteva sfaturi pentru curățare profundă, care vor face curățenia de primăvară mult mai ușoară.

Am compilat o listă cu cele mai bune 35 de trucuri de curățare profundă pe care doriți să le cunoașteți înainte. Să aruncăm o privire, nu-i așa.

1) Curățați măturile

De cele mai multe ori, lucrurile pe care le folosim pentru curățenie sunt cele mai murdare. Același lucru se poate spune cu siguranță despre mături! După fiecare utilizare, este mai bine să utilizați un dezinfectant pentru a scăpa de mirosurile nedorite. Puteți să vă curățați temeinic mătura, înmuiată complet în apă caldă amestecată cu săpun. Lăsați-o să se usuce la aer iar apoi mătura este la fel de bună ca cea nouă!

- Advertisement -

2) Jaluzelele

Jaluzele au tendința de a aduna o grămadă de praf și pot deveni complicate pentru a le elimina cu instrumente de curățenie obișnuite. Din fericire, puteți folosi în schimb o șosetă veche împreuna cu un amestec de oțet și apă de 50/50, iar jaluzelele dvs. vor străluci din nou.

3) Salteaua

Toată lumea știe că trebuie să vă spălați în mod regulat pernele și patul, însă saltelele au nevoie și de o curățare temeinică! Mai întâi, utilizați duza specială a aspiratorului pentru a scăpa de praf și păr. Petele și mirosurile pot fi îndepărtate cu un detergent pentru tapițerie.

- Advertisement -

4) Lămpile

Lampadarele sunt greu de curățat, mai ales pentru că murdăria pare să fie peste tot. O rolă de scame face într-adevăr minuni aici. Pentru baza lămpii, este suficientă o bucată obișnuită de pânză din microfibră.

5) Faceți dulapurile de bucătărie să strălucească din nou

De-a lungul anilor, dulapurile de bucătărie au tendința de a deveni mai întunecate și sunt acoperite cu pete sau amprente digitale. Remediul este surprinzător de simplu: utilizați doar o perie de vase cu unele săpunuri sau detergenți pentru a vă face dulapurile să fie ca noi.

- Advertisement -

6) Oferiți chiuvetei o viață nouă

Dacă există un singur loc în bucătărie, unde se acumulează tone de murdărie, este chiuveta din bucătărie. Luați o ceașcă de bicarbonat de sodiu și turnați-o înauntru, împreună cu două linguri de oțet. Lăsați-o să se stea timp de cinci minute și clătiți cu apă clocotită.

7) Curățarea frigiderul

Curățarea exteriorului frigiderului este relativ simplă – utilizați o cârpă umedă cu o atingere de bicarbonat de sodiu, iar aceste pete vor dispărea repede. Cu toate acestea, adevărata curățenie se întâmplă în interior. Trageți fișa electrică, goliți frigiderul și scoateți toate rafturile, cutiile și rafturile libere. Utilizați apă și săpun pentru a curăța pereții interiori și nu uitați să curățați și rafturile.

8) Curățarea cuptorului

Datorită temperaturilor ridicate, cantități mari de grăsimi și multe mese delicioase, curățarea temeinică a cuptorului este o necesitate absolută, chiar și pentru dispozitivele de autocurățare. Creați un amestec de 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 5 linguri de oțet și puțină săpun și acoperiți interiorul cuptorului cu el. Așteptați câteva ore pentru a lăsa amestecul să-și facă treaba și folosiți o cârpă umedă pentru a termina lucrarea.

9) Curățați cu ușurință ecranele

Ecrane și anumite carcase pentru notebook-uri sunt amprente digitale și magneți de praf. În loc de o cârpă, încercați să folosiți un filtru de cafea simplu pentru a curăța ecranul și pentru a scăpa de murdărie.

 

sursa: Home Hacks