Povestea incredibilă a acestui câine abandonat care era prea speriat să se apropie de cineva. Ce noroc că l-a găsit un iubitor de animale!

- Advertisement -

Fotograful Rebecca Rood se plimba într-o zi printr-o adăpost de animale din Whitfield County, când observă un câine ghemuit în spatele cuștii. Câinele, Stewart părea că ar vrea să se facă cât mai mic posibil. Din limbajul corpului său, Rebecca Rood a simțit că acest câine avea un trecut dureros.

Rood a vorbit cu unul dintre muncitorii adăpostului și a aflat că Stewart fusese găsit legat în pădurea de lângă Dalton, Georgia. Avea o curea de piele groasă în jurul gâtului, care îi rănise pielea. Când muncitorii adăpostului au încercat să scoată centura,el a mârâit la ei. După toate experiențele prin care trecuse,câinele era speriat și nu mai lasă pe nimeni să se apropie de el.  El era complet înfricoșat de tot și de toată lumea.

„A fost ca și cum nu ar fi vrut să fie văzut”, a declarat Rood pentru The Dodo. „A fost cu adevărat incredibilă această imagine.”

- Advertisement -

Rood a încercat să-l fotografieze pe Stewart, apropiindu-se cât îi permitea situația. Ea a postat aceste fotografii pe pagina ei de Facebook și i-au atras atenția lui Courtney Bellew, directorul SNARR, specializat în salvarea și reabilitarea animalelor.

 

- Advertisement -

Bellew l-a scos pe Stewart din adăpost și l-a transferat la o clinică veterinară. Acolo, l-au sedat pentru a-i face câteva teste. În timp ce se afla sub sedare au reușit în cele din urmă să-i scoată centura din jurul gâtului.

Imediat ce centura a dispărut, Stewart a devenit un câine complet nou:
„A fost ca și cum centura din jurul gâtului era povara trecutului său”, a spus Bellew pentru The Dodo. „În clipa în care au scos-o și s-a trezit din anestezie era ca și cum trecutul dispăruse. Se juca și mișca bucuros coada.”

Bellew a împărtășit un videoclip cu Stewart care se joac pe pagina Facebook a lui SNARR. Stewart părea că înțelege că era într-un loc unde oamenii voiau să-l ajute. Știa că Bellew și medicii veterinari sunt oameni buni.

- Advertisement -

Rood a fost uimit să vadă transformarea lui Stewart:
Am plâns când [Bellew] mi-a trimis videoclipurile recente. Progresul este uimitor. „

https://www.facebook.com/SNARRNE/videos/1613399065408617/?t=4

Stewart se descurcă mai bine, dar încă mai are mult de parcurs până când este gata să fie adoptat. Bellew caută acum casa potrivită pentru Stewart, un loc unde va putea să iasă din carapacea sa și mai mult și să învețe cum să aibă încredere în oameni.

„Cred că va avea nevoie de un stăpân foarte răbdător și nu cred că poate merge în orice casă”, spune Bellew. Cred că are nevoie de cineva cu o experiență de antrenament cu câini înspăimântați. Mi-ar plăcea să meargă într-o casă liniștită, numai pentru adulți și, de preferință, fără alți câini „.

S-ar putea să nu știm niciodată ce sa întâmplat cu Stewart, dar un lucru este sigur: acum sunt mulți oameni buni care îl ajută. Acești îngrijitori care se vor asigura că Stewart va avea casa lui pentru totdeauna.

sursa: AnimalChannelhttps://animalchannel.co/neglected-scared-dog-huddles-corner-kennel/