Acasă Curiozităti Potrivit Științei, bărbații nu se maturizează până nu au peste 40 de ani

Potrivit Științei, bărbații nu se maturizează până nu au peste 40 de ani

0
Potrivit Științei, bărbații nu se maturizează până nu au peste 40 de ani

Mulți dintre noi au auzit oameni spunând că bărbații, chiar și la vârsta adultă, continuă să se comporte ca niște copii. Unii cred, de asemenea, că atunci când vine vorba de cupluri, femeile sunt cele care aduc maturitate relației. Așadar, oamenii de știință au decis să confirme dacă această credință răspândită era adevărată, iar acest lucru au descoperit.

Ce spune știința

Un studiu realizat de Universitatea din Oxford a explicat că maturizarea creierului uman se distinge printr-o dezvoltare prelungită a proprietăților funcționale și structurale ale rețelei, care se extinde la vârsta adultă. Această cercetare a avut ca obiectiv să descopere care sunt caracteristicile care se transformă în timpul maturizării și care rămân aceleași. Oamenii de știință au examinat creierul a 121 de participanți cu vârste cuprinse între 4 și 40 de ani, prin imagistica creierului. De asemenea, au urmărit modificările diferitelor funcții, luând în considerare vârsta și sexul participanților.

Bărbații se maturizează mai târziu în viață.

Rezultatele acestui experiment au relevat faptul că, deși creierul atât al bărbaților, cât și al femeilor ajung să dezvolte aceleași capacități de a opera în viața de zi cu zi, bărbații manifestă adesea o întârziere în dezvoltarea prelungită a rețelelor funcționale în comparație cu femeile. Doamnele, însă, arată o deteriorare mai prematură a acestor rețele. Acesta este motivul pentru care se spune că bărbații se maturizează mai târziu în viață decât femeile.

Creierul feminin este mai eficient.

Pe lângă cele raportate mai sus, există și mai multe date care confirmă eficiența mai mare a creierului feminin. Eduardo Calixto , profesor de fiziologie și farmacologie la Facultatea de Medicină la UNAM, a explicat într-o publicație recentă că, deși creierele bărbaților sunt mai mari decât cele ale femeilor, cea feminină prezintă o eficiență mai mare. De exemplu, arată o mai bună memorie, mai multe conexiuni neuronale și o percepție detaliată a culorii și aromei. Calixto a spus că toate acestea au origini hormonale.

Datorită științei, putem spune cu încredere că creierul femeilor și al bărbaților funcționează diferit, ceea ce explică variațiile de comportament și gradul de maturitate emoțională la oameni.