Pompieri care salvează câțiva căței dintr-un sistem de canalizare află că aceştia nu sunt deloc cea ce par

- Advertisement -

Pompierii sunt unele dintre cele mai curajoase ființe de pe acest pământ. Când nu se duc în clădiri arzătoare pentru a ne salva și proprietatea, ei efectuează alte acțiuni valoroase, cum ar fi salvarea pisicilor din copaci înalți sau câini din puțuri.

Atunci când pompierii din Colorado, departamentul din Colorado Springs, au auzit că au mai rămas câțiva pui într-un canal de scurgere, s-au dus sa-i salveze.

Căpitanul departamentului, Brian Vaughan, a declarat pentru Inside Edition că echipa sa crede că puii captivi sunt pui de labrador care au fost aruncați de către proprietarul lor.

sursă imagine: Bakersfield Fire Department

- Advertisement -

În curând au aflat că nu era exact așa. A fost nevoie de aproximativ 20 de minute pentru ca pompieri să scoată cu ușurință aproximativ opt puii din canalul de scurgere.

Apoi au fost aduși imediat la „societatea binevoitoare” din regiunea Pikes Peaks.

Acolo au aflat exact ce erau de fapt acești pui. Nu erau pui deloc … erau vulpi. Erau de fapt vulpi roșii. Vulpile sunt destul de comune în acea zonă de la poalele Munților Stâncoși.

sursă imagine: CBS Denver Screenshot

- Advertisement -

Ei i-au dus direct la acest adăpost și unul dintre veterinari din acea locație a spus:” Nu sunt labradori, sunt vulpi „, a spus Vaughn. Pompierul a fost surprins de veste.

Puii de vulpe sunt foarte mici și se nasc prin martie sau aprilie. Vulpile nasc intre unu și zece pui odată.

Ele își cauta un adăpost înainte sa nască, probabil ca scurgerea de canal era adăpostul lor.

„În această perioadă a anului există o grămadă de animale care încep să aibă pui și au adăpost în locuri mici precum aceste vulpi care stătea în sistemul de canalizare.”, a declarat Travis Sauder, pentru CBS Denver, managerul parcului de animale sălbatice din Colorado.

- Advertisement -

sursă imagine: Colorado Springs Fire Department

Acum autoritățile vor sa reunească puii cu mama lor.

Aceste animale vor fi puse înapoi acolo unde le-am găsit sperând că mama este încă în zonă și poate vine sa își ia puii. Dacă mama nu mai este în preajmă, ii putem duce la un adăpost de animale „, a spus Sauder.

Indiferent de ce specii erau, pompierii erau bucuroși să fie de ajutor. Salvarea animalelor a fost filmată. Puteți vedea cum pompierii salvează puii de vulpe în videoclipul de mai jos.

sursa: Animal Channel