Pernele îngălbenite sunt urâte. Experții ne împărtășesc câteva trucuri pentru a le face albe din nou

- Advertisement -

Toți știm că pernele tind să se îngălbenească la suprafață după un timp. Rezultatul după câteva luni de utilizare a acestora este o culoare care nu arată prea bine, în ciuda faptul că ele sunt spălate.

Potrivit unui studiu la care face referire CNN, ar trebui să spălăm pernele din dormitor, de două până la patru ori pe an, de preferință la fiecare trei luni. Chiar dacă spălați pernele mai des, culoarea îngălbenită este destul de greu de îndepărtat.

Bloggerul Jille din One good thing ne oferă un excelent truc pentru a îndepărta această culoare. Cu alte cuvinte, dacă aveți perne îngălbenite din dormitor nu le aruncați încă și parcurgeți următorii pași!

Prepararea

Mai întâi verificați dacă pernele pot fi spălate. Acesta este cazul pentru cele mai multe perne sintetice, dar nu strică să mai verificăți o dată. De asemenea, îndepărtați fețele de pernă.

- Advertisement -

Apoi, înmuiați pernele în apă caldă astfel încât produse de albire să poată acționa mai bine. Puteți să faceți acest lucru chiar în mașina dumneavoastră de spălat care are această opțiune.

Pregătiți mixtul de albire

Pentru a îndepărta îngălbenirea fețelor de perne vă recomandăm să vă pregătiți singuri acasă un mixt de albire puțin neobișnuit. Luați un vas mare de apă și puneți apa la fiert. Adăugați o cupă de detergent de haine, o cupă de detergent de vase și o jumătate de cupă de borax. Așteptați până ce toate ingredientele s-au dizolvat în apă și  adăugați înălbitorul.

- Advertisement -

Lăsați mixtul să acționeze

Puneți mixtul de înalbire în mașina de spălat și lăsați pernele înmuiate în acest amestec în jur de cincisprezece minute. După aceste cincisprezece minute, întoarceți pernele să fiți siguri că amestecul acoperă întreaga lor suprafață și mai lăsați-le la înmuiat încă cincisprezece minute.

Spălați-le și uscați-le

Următorul pas este simplu. Lăsați pernele la spălat pe un ciclu complet de spălare a mașinii de spălat așa cum faceți de obicei. Apoi puneți pernele la uscat în uscător pe modul fluff sau air. Un bun truc este să puneți o minge de tenis în uscător pentru a le da pernelor mai mult volum.

Când totul va fi gata veți observa imediat cum mixtul de albire a făcut o treabă minunată și a îndepărtat îngălbenirea dizgrațioasă. O metodă perfectă pentru a vă salva vechile perne îngălbenite!

- Advertisement -

sursa: Homehacks