Olandezii au construit un pod “invizibil”, cunoscut ca “Podul lui Moise”. Ceea ce pare o iluzie optică este o construcţie remarcabilă!

- Advertisement -

Nu este o iluzie optică, această construcție chiar există în realitate. Podul Scufundat, supranumit și podul lui Moise, se află în satul Halsteren din sudul Olandei. Ce este atât de spectaculos la el? Ei bine, după cum puteți vedea și în imaginile prezentate mai jos, podul traversează un canal de apă, dar nu în modul clasic, adică pe deasupra ei, ci pe dedesubt, dând impresia trecatorilor că merg prin apă.

Canalul de apă pe care îl străbate înconjoară Fortul Roovere, din secolul al XVI-lea. În plus, podul lui Moise este realizat dintr-un lemn impermeabil (lemn Accoya) și nu există risul să fie inundat în cazul unor ploi abundente, pentru că în canal există scurgeri special prevăzute în acest scop.

- Advertisement -

Uimitoarea construcție a fost realizată de o firmă privata de arhitecți (Ro Koster și Ad Kil Architects) și a primit premiul de excelență în design în anul 2011.

- Advertisement -