O imagine cat o mie de cuvinte: Un copil fara adapost foloseşte lumina de la McDonald’s pentru a-şi face temele

- Advertisement -

Îngenuncheat pe asfalt, cu un creion în mână, o carte deschisă şi o măsuţă improvizată, pe care o cară după el.

Fotografia care a impresionat milioane de oameni înfăţişează un copil fără adăpost care îşi face temele pe stradă, folosind lumina unui restaurant McDonald’s pentru a vedea.

Cu toate acestea, el demonstrează că este studios şi se concentrează asupra obligaţiilor sale şcolare. Casa lui a fost distrusă în timpul unui incendiu, iar mama sa, văduvă, se îngrijeşte de el şi de fratele său mai mic.

Fotografia a fost surprinsă în Manila, capitala Filipinelor, de către Joyce Torrefranca, o tânără studentă la Medicină.

- Advertisement -

Persoanele care au văzut scena au fost impresionate de efortul pe care îl face băieţelul pentru a putea merge la şcoală cu temele făcute.

Numele lui este Daniel Cabrera şi în fiecare seară el foloseşte lumina fast-food-ului unde mama lui lucrează ca vânzătoare, chiar şi pentru câteva ore până îşi termină lecţiile.

„În ciuda situaţiei mele actuale, sunt hotărât să-mi termin studiile şi să pot să-mi ajut familia”, a declarat băieţelul pentru CBN News.

- Advertisement -

Rosalina Detuya, una dintre profesoarele lui Daniel, este impresionată de perseverenţa copilului: „Daniel este un copil fericit. El este, de asemenea, inteligent şi într-adevăr participă şi răspunde în timpul discuţiilor din clasă.”

Un oficial de la Direcţia de Asistenţă Socială din Manila a vizitat familia pe străzi pentru a vedea ce soluţii se pot găsi pentru a-i ajuta cu îmbunătăţirea mijloacelor de trai.

„Nu mi-am imaginat că o simplă fotografie poate însemna atât de mult. Vă mulţumesc pentru răspândirea ei. Aşa îl putem ajuta pe Daniel să-şi împlinească visele”, a scris Joyce Torrefranca, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.