O găină îngrijește trei pisoi abandonaţi ca pe proprii pui şi demonstrează că dragostea nu ţine cont de specie

- Advertisement -

Regatul minunat al animalelor este întotdeauna gata să ne surprindă chiar şi atunci când nu ne dăm seama; Reprezentanţii săi nu numai că fac ecosistemul planetei noastre să funcţioneze, dar sunt şi capabili să ne ofere lecţii extraordinare de viaţă; noi, oamenii, nu putem face altceva decât să ne admirăm prietenii care nu cuvântă şi să rămânem uimiţi când prin comportamentul lor ne aduc în faţa ochilor valori precum bunătatea, empatia sau solidaritatea. Animalele sunt cu adevărat minunate şi deseori nici măcar nu observăm!

Imaginile adorabile care au devenit virale au fost surprinse de Goran Surchi, un soldat şi fermier kurd care adoră să aibă grijă de ferma şi de animalele sale. Una dintre preferate este, fără îndoială, o găină albă care îi oferă ouă proaspete şi care a avut mereu mare grijă de puii ei.

Goran observase că această găină stătea de zile bune în cuibar, aşa că într-o dimineaţă s-a apropiat de ea şi a încercat să-şi dea seama ce anume clocea…

- Advertisement -

Când Goran a încercat să mute găina albă care era cocoţată pe o ladă de plastic, a facut o descoperire neaşteptată: găina avea grijă şi proteja trei pui de pisică, cel mai probabil abandonaţi. Lui Goran nu i-a venit să-şi creadă ochilor, deoarece nu ştia de unde provin aceşti pisoi: nu deţine o pisică, din acest motiv descoperirea a fost şi mai surprinzătoare!

Fermierul kurd nu s-a putut abţine să nu imortalizeze scena într-un scurt videoclip postat pe profilul său de TikTok, mărturisind întregii lumi că regnul animal nu este doar plin de surprize, ci ştie să ne ofere lecţii de viaţă preţioase: instinctul matern nu ţine cont de specie, rasă, culoarea pielii sau, în acest caz, pene sau blană: bunătatea şi empatia faţă de cei mai nevoiaşi există şi îşi face simţită prezenţa ori de câte ori este necesar!