O femeie și-a vândut casa cu 3 dormitoare pentru a se muta într-una de 8 de metri pătrați, priviţi cum reuşeste acest lucru.

- Advertisement -

Ați trecut vreodată prin casa dvs. și ați numărat fiecare posesie pe care o dețineți? Cei mai mulți dintre noi nu, dar pentru Dee Williams, ultimul ei număr a fost 305 de lucruri. Acum zece ani, casa de 51 de ani a vândut casa ei cu 3 camere în Portland, Oregon și și-a construit propria locuință mobilă pe o remorcă.

Acum, așezată în Olympia, Washington, casa lui Dee, construită manual, de 8 de metri pătrați, stă în curtea prietenilor ei.

sursa imagine: Stuart Isett via NY Times

La mai puțin de 10 de metri pătrați, casa miniaturală a lui Dee are o mică zonă de relaxare (prea mică pentru o canapea), bucătărie (dar fără frigider), toaletă și un dormitor. Deci, cum o face să funcționeze într-un spațiu atât de mic? Să aruncăm o privire înăuntru.

„Camera mare” a casei mici este foarte simplă și modestă.

sursa imagine: Stuart Isett via NY Times

- Advertisement -

Prietena lui Dee, Annie McManus (din partea dreaptă), deține curtea unde se află aceasta  mică casă; adesea vine să stea de vorbă cu Dee în camera de zi a micului cămin. Spațiul are o bancă încorporată pentru așezare, o masă cu scaun și un încălzitor pentru a rămâne cald. Observați scara în stânga, că ea se mișcă pentru a avea acces la mansardă.

„Bucătăria” lui Dee nu are cuptor sau frigider, dar are o chiuvetă și un arzător cu propan pentru gătit.

sursa imagine: Stuart Isett via NY Times

Un borcan aflat sub chiuvetă reține apa uzată. Casa lui Dee nu are apă curentă, deci se bazează pe obținerea apei din interiorul casei principale în care locuiește Annie. Dacă Dee vreodată dorește să facă orice fel de gătit care necesită un cuptor, ea se îndreaptă spre casa prietenei ei pentru a face asta.

Din acest unghi puteți obține o imagine completă a locuinței confortabile a lui Dee de 8 de metri pătrați.

sursa imagine: Stuart Isett via NY Times

- Advertisement -

„Sa trăiesc într-o casa foarte mică a fost o schimbare bună. Mi-a oferit șansa de a trăi aproape de prietenii mei și de a fi mulțumită de timpul pe care îl am.” a declarat Dee pentru The New York Times.

Spațiul de dormit este suficient de mare pentru a încăpea o saltea de dimensiuni mari pe podea fără un cadru pentru pat.

sursa imagine: Stuart Isett via NY Times

Plafoanele așezate oferă suficient spațiu pentru ca Dee să se urce în pat fără a avea prea multe probleme și un geam mare permite o mulțime de lumină naturală. Există, de asemenea, o fereastră mică lângă perne, care se îndreaptă spre partea din față a casei.

Dee își păstrează articolele de igiena deasupra toaletei ecologice situată lângă bucătăria ei.

sursa imagine: Stuart Isett via NY Times

- Advertisement -

Deoarece nu există apă curgătoare și, prin urmare, nu există duș, Dee își păstrează articolele de toaletă în apropierea toaletei ecologice în casa ei. Ea își poate spăla dinții și își poate spăla fața cu apa pe care o depozitează în cana de apă, iar când dorește să facă duș, ea merge în casa lui Annie.

Un panou solar mare oferă locuinței lui Dee toată puterea de care are nevoie.

sursa imagine: Stuart Isett via NY Times

S-ar putea să nu aibă apă curgătoare, dar casa lui Dee are un panou solar care furnizează energie electrică în întreaga casă. Oferă energie electrică pentru totul, de la lumini până la laptopul ei.

Dee nu știe cât timp va sta în mica locuință, dar deocamdată intenționează să rămână acolo.

sursa imagine: Stuart Isett via NY Times

Am ajuns la concluzia că casa mea mică se potrivește acum, dar nu s-ar potrivi mereu „, spune ea despre viitorul ei. „Îmi place să cred că voi fi suficient de curajoasă să fac schimbarea.”

În ceea ce privește decizia ei de se muta într-o casa atât de îngustă, Dee este bucuroasă să iasă din casa ei mare cu 3 dormitoare din Portland.

„Ultima dată când am văzut fosta casa, am observat că trebuie să fie revopsită”, a spus ea. „Am fost ca, Doamne, mă bucur că nu trebuie să fac asta”.

Călătoria lui Dee a început cu o problema de sănătate care a făcut-o să pună întrebări despre ceea ce este important în viață. Citiți mai multe despre povestea ei la The New York Times.

sursa: The New York Times