Nu aruncați zațul de cafea! Vă arătăm 16 moduri neobișnuite de a-l reutiliza.

- Advertisement -

Pentru aceia dintre noi care își prepară singuri cafeaua, zațul rămas este o corvoadă de cele mai multe ori.

Iată câteva moduri ingeniose de a-l refolosi în beneficiul nostru. Aceste 16 idei fantastice pentru reutilizarea zațului de cafea vă vor economisi timp, bani și vă vor face viața mai ușoară.
Știam că cafeaua era uimitoare – dar aceste minunate utilizări duc beneficiile ei la nivelul următor!

1. Morcovii iubesc cafeaua!

Vegetable Healthy Carrots Fresh Food Diet

Când plantați semințe de morcovi, amestecați în sol  zaț de cafe și veți fi surprinși de calitatea și cantitatea recoltei obținute.

2. Curăță oale și vase murdare

- Advertisement -

Înainte de spălarea clasică cu detergent și apă, curățați oalele și vasele încărcate de grăsime cu zaț de cafea. Rezultatul va fi uimitor: cafeaua va ajuta la absorbția grăsimilor și murdăriei în mod simplu și eficient.

3. Îndepărtează mirosurile neplăcute de pe mâini.

Când gătiți folosind ingrediente puternice cum ar fi usturoiul sau ceapa, ele pot lăsa mirosurile puternic mirositoare pe mâini. Uneori nici săpunul nu ne poate scăpa de astfel de mirosuri. Soluția:vă frecați mâinile cu zaț de cafea și veți îndepărta cu succes mirosurile!

4. Ține șemineul curat

- Advertisement -

Lunile de iarnă sunt perfecte pentru a avea un foc în șemineu, dar curățarea cenușii poate fi uneori anevoioasă. Puneți zaț de cafea în partea de jos a șemineului înainte de următorul dumneavoastră foc și veți vedea cât de ușor se va aduna cenușa după aceea.

5. Ține pisicile departe de grădină

Bushes Feline Animal Garden White Black Cat Pet

Creați un amestec de coaja de portocală și zaț de cafea și apoi presărați-l în toată grădina. Mirosul puternic și textura sa vor descuraja pisicile să mai folosească grădina ca loc de distracție sau ca gunoi.

6. Adăugați-l la compost

Adăugarea zațului de cafea la compost va adăuga azot la amestec, iar acest lucru este excelent pentru viitorul lot de îngrășământ. Pregătește-ți astfel pentru o grădină de vis!

- Advertisement -

7. Deodorizați frigiderul

Așezați zațul de cafea uscat într-un recipient mic și plasați-le pe un raft al frigiderului pentru a absorbi imediat mirosurile.

8. Îndepărtați vizitatorii nepoftiți

Melcii și multe alte vietăți sunt îndepărtate de acidul găsit în cafea. Presărați zațul de cafea în jurul plantelor, florilor și legumelor pentru a vă menține grădina sănătoasă.

9. Atragerea viermilor

Spre deosebire de melci, viermii iubesc de fapt cafeaua. Avantajul lor este de a fi extrem de benefici în fertilizarea solului din grădină.

10. Construiți un loc de joacă „noroi”

Distrați-vă puțin cu această rețetă simplă de aluat, care miroase mult mai bine decât alte materiale pe care le-ai jucat cu copilul. Găsiți rețeta de pe blogul The Maven.

11. Acoperă zgârieturile mici de pe mobilier

Faceți o pastă din zațulde cafea și utilizați un bețigaș pentru urechi pentru a acoperi și umple zgârieturile de pe mobilă. Odată ce se usucă, nu veți mai vedea diferența.

12. Odorizante pentru aer

Așezați zațul de cafea într-o șosete sau o tifon și legați-o cu o bandă de cauciuc sau o panglică. Apoi amplasați aranjamentul astfel creat deasupra sursei de încălzire sau lângă o fereastră și lăsați mirosul delicios de cafea să umple camera .

13. Un bol mirositor în care pot fi puse acele de cusut

Puneți zațul de cafea într-un recipient drăguț și folosiți-l ca un suport proaspăt mirositor pentru acele de cusut.

14. Lumânare parfumată

Umpleți un bol cu boabe de cafea sau zaț și puneți o lumănare ornamentală în partea de sus. Căldura ei va elibera aromele delicioase ale boabelor de cafea. Va face ca mirosul acesta să fie de cafea proaspătă.

15. Vopsește părul în mod natural

 

Vrei să-ți vopsești părul, dar nu vrei să-l distrugi cu vopsele chimice? Utilizați zațul de cafea cu succes, urmărind tutorialul de aici.

16. Reduce apariția celulitei

https://youtu.be/NM5B3J3lebk

sursa:Home Hacks