Nu aruncați plicurile de ceai, iată 10 motive pentru care ar trebui să le plantați în loc

- Advertisement -

Dacă vă place ceaiul și grădinăritul la fel de mult sunteți pe cale de a descoperi un truc care vă va transforma complet grădina.

După ce vă bucurați de o ceașcă de ceai dimineața sau după-amiaza, probabil că majoritatea oamenilor aruncă plicurile folosite de ceai la gunoaie. Ei bine, după cum se dovedește, există o altă utilizare deosebită pentru ele, care poate ajuta grădina.Să le puneți în pământ!

sursă imagine: DIY Home Things

Iată 10 motive pentru care trebuie să vă îndreptați spre exterior și să îngropați punga de ceai folosită în grădină. Fructele și legumele vă vor mulțumi.

De la stimularea creșterii plantelor până la ținerea la distanță a pisicilor, acestea sunt câteva beneficii mari pentru îngroparea pungilor de ceai. Asigurați-vă că eliminați mai întâi eticheta din plastic!

- Advertisement -

1.Frunzele de ceai vor adăuga substanțe nutritive în sol.

Pungile de ceai conțin tanin și alți nutrienți care vor crește nivelul de azot din sol. Acestea vor oferi, de asemenea, un pic de mâncare pentru râme care sunt minunate pentru a mânca mizeria din gradină.

sursă imagine: Balcony Garden Web

2. Ceaiul va contribui la creșterea descompunerii altor elemente.

Plasarea frunzelor de ceai acide în solul dvs. sau în grămada de compost va contribui la creșterea descompunerii altor elemente cum ar fi resturile alimentare sau produsele din hârtie.

- Advertisement -

3. Pungile de ceai ajuta la crearea de îngrășăminte.

Atunci când pungile de ceai sunt introduse în sol, “acestea sunt consumate de râme care apoi procesează frunzele, rezultând o producție de îngrășăminte bogată în nutrienți”, potrivit lui Veggie Gardener.

4. Buruienile vor fi ținute la distanță.

Pungile de ceai biodegradabile nu numai că furnizează grădinii dvs. substanțe nutritive, dar vor descuraja, de asemenea, creșterea buruienilor. O minunată opțiune non-toxică pentru păstrarea buruienilor din grădina dvs.

sursă imagine: Garden Organic

- Advertisement -

5. Nu există efecte nocive asupra mediului.

Cele mai multe pungi de ceai sunt fabricate din cânepă din Manila, un material puternic, fibros. Cu toate acestea, potrivit Asociației britanice de ceaiuri și infuzii, “în ciuda puterii sale, o dată în grămada dvs. de compost, sacul se va descompune la fel ca orice altă materie vegetală.”

6. Îndepărtați dăunătorii de la a vă consuma plantele.

Mirosul puternic al pungilor de ceai folosite este prea puternic și amar pentru multe insecte și creaturi în grădină. Mirosul le va descuraja de la dorința de a vă ataca fructele și legumele.

7. Păstrează pisicile din grădină.

Nimeni nu vrea ca pisica din cartier să-și folosească grădina pe post de cutie pentru nevoi. La fel ca și descurajarea insectelor, pisicii nu-i place mirosul amar de frunze de ceai, așa că asigurați-vă că le stropiți în jurul plantelor iubite.

sursă imagine: Byron Tech

8. Reduce gunoiul. Puneți-vă pungile de ceai folosite în grămada de compost sau îngropându-le în grădina dvs., reduceți cantitatea de gunoi care ar ajunge să se descompună într-un depozit de deșeuri.

9. Pungile de ceai ajută la reținerea apei. Prin îngroparea pungilor de ceai folosite în apropierea rădăcinii florilor și legumelor, va ajuta plantele să rețină mai multă apă, acționând ca un burete. Foarte bine pentru lunile calde de vară când apa este scăzută.

10. Creșteți răsadurile din pungi de ceai înghițite. Plicurile de ceai sunt perfecte pentru creșterea răsadurile. Deoarece au fost înmuiate în apă fierbinte fierbinte, ele sunt sterile, ceea ce le face grozave pentru cultivarea plantelor sănătoase. Continuați să citiți pentru tutorialul de la Kiwi Conservation Club.

sursă imagine: Clifton Chili Club via YouTube

Materiale necesare:

21 pungi de ceai folosite
Servețele de hârtie
Tavă mică de plastic
Apă
Semințe alese de dvs.

Începeți prin a împături șervețelul de hârtie, puneți-l în tava și udați-l. Apoi, înmuiați pungile de ceai folosite și le împachetați împreună ca perne în trei rânduri pe prosopul de hârtie. Faceți o gaură în fiecare plic și puneți o sămânță înauntru. Acum, puneți tava într-un loc cald departe de soare. Aveți grijă să păstrați prosopul de hârtie umed. Plicurile de ceai se vor menține umede.Aste este foarte important. Atunci când semințele germinează și răsadurile sunt de aproximativ 2 cm înălțime, le plantați în grădină.

sursa: Home Hacks