Mucegaiul din casă vă poate afecta sănătatea. Iată câteva semne care ar trebui să vă îngrijoreze

- Advertisement -

Multe aparate de uz casnic sunt conectate la o sursă de apă. Acest lucru are avantaje evidente, dar aceste dispozitive au și un dezavantaj mare – cresc riscul de apariție a mucegaiului.

Mucegaiul este o ciuperca care se dezvoltă in medii calde și umede. Poate crește în orice anotimp al anului și poate fi foarte periculos pentru sănătatea dumneavoastră. Una dintre cauzele principale ale apariției mucegaiului sunt scurgerile accidentale, deci este o idee bună să verificați în mod curent dispozitivele dvs. pentru a vă asigura că funcționează corect.

Iată 15 simptome care sugerează că mucegaiul se poate ascunde în casa ta.

1. Dificultăți de concentrare sau memorare

Toxinele găsite în mucegai pot face dificilă concentrarea sau memorarea lucrurilor în mod clar.

- Advertisement -

2. Oboseala musculară

Dacă vă simțiți în permanență epuizați, ați putea suferi de efectele negative ale mucegaiului.

3. Dureri articulare sau musculare

Uneori expunerea la mucegai poate lăsa victima cu dureri musculare și articulare. Durerea se poate resimți chiar severă în cazuri extreme.

4. Amorțeală

Dacă degetele și degetele de la picioare suferă de amorțeală sau furnicături, verificați în casă sau jurul casei dacă nu aveți mucegai.

5. Dureri de cap

Respiratia in mucegai poate provoca dureri de cap si uneori chiar migrene.

- Advertisement -

6. Vedere neclară

Vederea neclară, ochii apoși și ceața din ochi pot fi indicii că mucegaiul este instalat undeva în casa dumneavoastră.

7. Probleme de respirație

Deoarece mucegaiul se propagă și în aer, acesta va ajunge în cele din urmă în plămâni și va face dificilă respirația.

8. Amețeli

Dacă în mod normal nu aveți amețeți, dar ați început să aveți este un semn posibil al existenței mucegaiului în casa dumneavoastră.

- Advertisement -

9. Nevralgii

Expunerea prelungită la mucegai poate deteriora, de fapt, nervii, provocând dureri puternice.

10. Durerea abdominală

Când mucegaiul se află în casa sau la locul de muncă, respirați în spori în fiecare moment în care vă aflați acolo. Acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv dureri abdominale severe.

11. Gustul metalic din gură

Expunerea la mucegaiul negru poate lăsa un gust metalic în gură. Acesta este un simptom care poate fi asociat cu probleme de sănătate mai grave.

12. Creșterea în greutate

Respirația prelungită într-un mediu cu mucegai poate deteriora centrele de control al greutății din creier, ceea ce duce la o creștere in greutate inexplicabilă la prima vedere.

13. Transpirații nocturne

Dacă respirați mucegaiul, corpul dvs. poate avea probleme în reglarea temperaturii. Acest lucru înseamnă că puteți transpira mult mai mult pe timp de noapte.

14. Întodeauna vă simțiți însetat

Potrivit lui Hero Tip, „Mucegaiul pătruns în sistemul tau poate duce la o productie mai mica de hormon antidiuretic (ADH), care poate duce la senzația de sete cronică”.

15. Urinare mai frecventă

Acest dezechilibru hormonal explică, de asemenea, de ce persoanele care inspiră mucegai simt nevoia să urineze mult mai frecvent.

Mucegaiul este extrem de dăunător pentru sănătatea noastră. Din fericire, puteți preveni acest lucru prin măsuri simple, cum ar fi controlul umidității din locuința dvs., verificarea aparatelor conectate la surse de apă și o curățare temeinică după inundațiile accidentale. Folosind precauțiile în mod corect vă puteți asigura că vă protejați sănătatea de efectele nefaste ale mucegaiului.

sursa: Sharebly