Motivul pentru care cuplurile căsătorite din Japonia dorm separat

Pentru oamenii din Japonia somnul este ceva aproape sacru si nu isi doresc sa fie deranjati nici macar pentru o secunda. Acestia chiar dorm separati de partenerii lor de viata si considera ca acest lucru este benefic pentru ei.

In acest articol va prezentam motivul pentru care cuplurile căsătorite din Japonia dorm separat. Cu siguranta cultura lor este cu mult diferita de cea din restul lumii.

- Advertisement -

Au programe de somn diferite

De multe ori partenerii au programe diferite de lucru si din aceasta cauza decid sa doarma separat. Acesta este motivul pentru care petrecerea nopții într-o cameră diferită are sens. Acest lucru le va oferi atât un somn nedisturbat, cât și mai sănătos.

Bebelușii dorm cu mamele

Mamele dorm cu, copiii și acest lucru este considerat foarte important, așa că tatăl trebuie să decidă dacă vrea să împartă același pat sau să meargă într-o cameră diferită. Chiar și știința a dovedit că co-somnul poate ajuta părinții și copiii să doarmă mai mult. Îl ajută pe copil cand este mic să isi mențină o temperatură stabilă și o frecvență cardiacă buna(care este într-adevăr critică în copilărie).

- Advertisement -

Pentru ei, a dormi separat înseamnă pace.

În timp ce multe cupluri care încep să doarmă separat cred că divorțul este la ușa lor, japonezii îl văd altfel. Își prețuiesc mult somnul și nu vor să fie deranjați. Deși unii nu au posibilitatea de a dormi în camere diferite, totuși își doresc să doarma macar in alt pat.

Cuplurile au un istoric de somn separat.

Futonurile (lenjerie tipic japoneza) sunt umplute cu bumbac, care oferă suport și confort. În trecut, doar cele de dimensiuni unice erau folosite ca paturi. Așadar, chiar dacă ai fi vrut să te culci cu persoana iubită, ai fi ajuns între cearșafuri, pe podeaua rece și nu te-ai simți confortabil. Astăzi există familii care încă mai folosesc acest tip de lenjerie de pat, mai ales că nu ocupă mult spațiu și este ușor de depozitat.