Metode ingenioase de pregătire a cărnii pentru un gust fantastic!

- Advertisement -

Pregătirea cărnii poate fi dificilă uneori. De exemplu, carnea s-ar putea să nu se fi dezghețat complet, deci durează puțin mai mult pentru a putea fi gătită. O altă problemă este cea de a ști dacă carnea este sau nu gata pentru a fi mâncată sau dacă este prea crudă.

Astfel, ne-am gândit că ar fi extrem de utile o serie de sfaturi, care vă pot ajuta să gătiți carnea repede și bine:

Frăgezirea cărnii cu bicarbonat de sodiu

Pentru fiecare jumătate de kilogram de carne se adaugă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și se amestecă. Apoi, lăsați-o să stea 20-30 de minute. Clătiți carnea cu apă rece pentru a îndepărta bicarbonatul și apoi lăsați-o la uscați. Acest procedeu ajută la frăgezirea cărnii și este eficientă pentru toate tipurile de carne: vită, pui sau porc.

- Advertisement -

Dezghețați carnea pe o folie de aluminiu

Dacă puneți o bucată de carne pe o folie de aluminiu, atunci se va dezgheța până la 30% mai repede. Acest lucru se datorează faptului că aluminiul menține mai mult căldură decât blatul sau lemnul.

Împăturați șunca pentru gustări delicioase

Șunca este una dintre cele mai delicioase alimente din viața noastră, așa că învățați cum să împletiți corect acest produs. Acest lucru este ideal pentru orice gustare. Pentru mai multe informații, citiți aici .

- Advertisement -

Pastă de pui

Tocarea cărnii de pui este mult mai ușoară decât credeți. Puneți pieptul de pui gătit într-un bol adânc și apoi porniți robotul de bucătărie. Veți obține o pastă consistentă în câteva minute!

Aripioare crocante preparate acasă

Nu mai cumpărați aripioare crocante atunci când le puteți face cu ușurință acasă – plus că au un gust mai bun în acest fel!

- Advertisement -

Mai întâi, puneți aripile la fiert. Apoi adăugați două cupe de sos peste carne. Gătiți aripile timp de o ora la foc mare. După aceea, coaceți aripile timp de o jumătate de oră la 400 grade Fahrenheit. Apoi, așezați aripile înapoi în cuptor până când acestea sunt crocante. Pentru instrucțiuni complete, citiți aici.

Porționarea cărnii de porc

Cumpărarea de carne proaspătă poate fi costisitoare, dar din fericire, există o modalitate specială de a tăia carnea de porc pentru a economisi bani. Aflați din următorul videoclip cum se poate realiza acest lucru.

Fripturile la grătar sunt cele mai bune

Încălziți o tigaie din fontă și pregătiți carnea de friptura cu sare și piper. Adăugați ulei de măsline în tigaie, iar atunci când tigaia s-a incins, puneți friptura pe tigaie timp de 3-5 minute pe fiecare parte. Este atât de ușor!

Când este gata preparată o friptură?

Iată o diagramă ajutătoare pentru a afla când este gata preparată o friptură. În funcție de preferințele puteți alege cât de pătrunsă doriți să fie friptura dumneavoastră. Sugestia recomandată pentru friptura este medie sau medie-rară.

Gătiți carne în cuptor pe un grilaje

Așezați carnea pe un suport metalic de răcire pentru a fi gătit în cuptor. Se încălzește cuptorul la 400 grade Fahrenheit și se coace timp de 15-20 de minute.

Nu vă place ca puiul să fie uscat?

Obțineți carnea de pui fracedă cu un măr plasat în interior pentru a menține umiditatea corespunzătoare.

Congelați parțial carnea pentru felii perfecte

Așezați carnea într-un congelator timp de 10-15 minute înainte de a dori să-l tăiați în bucăți mici sau benzi. Congelarea parțială face ca astfel carnea să fie rigidă și mai ușor de tăiat.

sursa: Homehacks