Mâna ta îți poate spune câta mâncare este suficientă pentru a nu te supraalimenta

- Advertisement -

Internetul este plin cu diverse planuri de dietă, dar nu toate sunt eficiente. În plus, este nevoie de timp și energie pentru a aduna toate informațiile despre ce si cum să mănânci. Insa se pare ca dac stim cum sa ne folosim corpul avem un mic avantaj. In special mainile pot fi de mare folos atunci cand dorim sa avem un mod de viata sanatos. Acest truc va fi suficient pentru a vă ajuta să mențineți o dietă sănătoasă și să nu câștigați în greutate.

In acest articol va prezentam cum puteti sa va ajutati de mainile dumneavoastra pentru a sti exact cat trebuie sa mancati.

Pentru bărbați, este recomandat ca masa lor să nu fie mai mare decât dimensiunea a 2 palme.

- Advertisement -

Și pentru femei, este recomandat ca masa lor să nu fie mai mare de dimensiunea unei palme.

Proteine ​​- o palmă

- Advertisement -

Palma ta îți poate spune cât de mari ar trebui să fie porțiile tale proteice. În timp ce produsele bogate în proteine, cum ar fi pieptul de pui, peștele, ouăle, brânza de vaci și iaurtul grecesc sunt sănătoase, acestea nu trebuie consumate prea mult. Prin urmare, este bine să obțineți doar o porție de dimensiuni recomandate.

Carbohidrati – un pumn

Mâna ta vă va spune de cât de mulți carbohidrați are nevoie de corpul vostru. Numărul de carbohidrați găsiți în pâine, cereale, orez, cartofi, quinoa sau bulgur ar trebui să fie limitat la dimensiunea pumnului încleștat. În acest fel, vei reuși să dai energie corpului tău și să nu câștigi în greutate.

- Advertisement -

Brânză – 2 degete

Nnu este foarte sănătos să mănânci o cantitate mare din acesta mancare. Așadar, o porțiune egală cu aproximativ 2 degete va fi suficientă pentru a vă bucura de ea și a nu vă dăuna sănătății.

Grăsimi – vârful unui deget

Nu trebuie să consumăm multă grăsime pe zi. Prin urmare, vârful degetului va evidenția o cantitate acceptabilă și maximă de grăsime zilnică. Destul de la îndemână!

Fructe și legume – 2 mâini pline

Porții proaspete, congelate sau feliate, de fructe și legume ar trebui să fie de dimensiunea mâinilor dvs. atunci când sunt cuplate – 2 pentru bărbați și o mână pentru femei. Oricât de mult poți încadra acolo, într-adevăr! Deși, pentru smoothie-uri și sucuri, este recomandat să bei 150 ml pe zi, deoarece în această formă conțin mult mai mult zahăr în greutate decât un produs brut pe cont propriu.

Substanțe dulci -degetul mare

Bomboane dulci, cum ar fi bomboanele, ciocolata, dulceața sau untul de arahide sunt pline de zahăr. Sunt gustoase cu siguranță, dar, în același timp, corpul tău nu are nevoie deloc de cantități mari. Deci, porțiile ar trebui să fie mici. Puteți folosi degetul mare pentru a măsura.

Desert – un pumn închis

Aici, puteți folosi pumnul închis pentru a măsura – o porție din desertul preferat nu trebuie să fie mai mare decât dimensiunea pumnului închis.