Legătura specială dintre doi cai sălbatici. Asta dovedește că și animalele au suflet!

- Advertisement -

În octombrie 2017, viața a unui cal sălbatic de 26 de ani a fost schimbată pentru totdeauna când elicopterele guvernamentale au coborât peste turma sa.

Calul, Goliat, a încercat cu disperare să-și protejeze prietena. Dar  Biroul de Management al Terenurilor a despărțit caii.

Biroul de gestionare a terenurilor în mod constant verifică numărul de cai sălbatici care trăiesc în vestul american. Ei fac acest lucru pentru a oferi crescătorilor de vite mai mult spațiu. În mod obișnuit, caii sălbatici vor fi scoși la licitație, iar în cel mai bun scenariu, își vor petrece viața în rezervații. Din păcate, totuși, familiile de cai sunt adesea separate în timpul acestui proces.

- Advertisement -

Asta s-a întâmplat cu Goliath. Goliat și partenerul său, Red Lady, au fost trimiși în locații separate în timpul procesului de racolare.
Goliat s-a dus într-o unitate de exploatație din Utah, iar Red Lady a plecat să locuiască într-o fermă din Colorado. Cuplul nu știau dacă se vor mai vedea vreodată.

Noul proprietar al lui Red Lady a încercat să o îmblânzească, dar nu a reușit. Era disperată să se întoarcă la Goliat și, curând, noul său proprietar și-a dat seama de ce: Red Lady era însărcinată și voia să fie cu prietenul său.

Chiar dacă proprietarul lui Red Lady își iubea calul, știa că nu o poate ține. Trebuia să o lase să fie cu prietenul ei.

- Advertisement -

Prin vița de vie, femeia a auzit că Rezervația Skydog din Oregon încerca să îl cumpere pe Goliat. Rezervația de 9000 de hectare ar fi locul perfect pentru Goliat – ar avea destul spațiu pentru a călători și a alerga. Rezervația a făcut anumite strângeri de fonduri, încercând să strângă suficienți bani pentru a cumpăra armăsarul.

În acest timp, proprietarul Red Lady a luat legătura cu Chris Staples, fondatorul Skydog. I-a spus că dorește să-l trimită pe Goliat la ferma lui:

Ea a vrut ca ea să se reunească cu Goliat, ca să poată simți dinou bine și să trăiască pentru totdeauna împreună”, a spus Staples Dodo. „L-am transportat și am așteptat adoptarea lui; eram speriați că nu vom câștiga oferta”.

- Advertisement -

Din fericire, ferma a primit donațiile de care avea nevoie și au reușit să-l adopte pe Goliat! Salvatorii l-au eliberat pe Goliat acolo și puteți vedea cum alergă prin zăpadă,fericit să fie liber.

Apoi, salvatorii lui Goliat au adus-o și pe Red Lady în câmp. Imediat ce a văzut-o, Golia, a alergat la ea și s-au reunit cu bucurie:

„Goliat a văzut-o și a fugit spre ea”, a spus Staples. „El și-a pus imediat nasul pe burtă ca și cum ar fi știut că îi poată puiul”.

SkyDog a împărtășit un videoclip al reuniunii pe Facebook și a devenit rapid viral. Toată lumea a iubit momentul senzațional când Goliat și-a pus capul pe burta lui Red Lady.

Red Lady a dat naștere puiului ei la începutul lunii aprilie 2018. Mânzul este sănătos, fericit și este bine îngrijit de ambii părinți.

Mica familie își petrece tot timpul împreună,alegând pe iarbă și pur și simplu se bucură să fie împreună. Red Lady și Goliath își învață puiul tot ce are nevoie să știe despre a fi un cal, inclusiv cum să se protejeze.

 Dacă doriți să vedeți mai multe fotografii și videoclipuri cu această familie, verificați pagina Facebook a Rezervației Skydog.

Sursă:https://www.thedodo.com/in-the-wild/wild-horses-reunite-oregon