Dacă crezi că ție îți este greu să nu te căsătorești, încearcă să fii femeie în epoca victoriană. Pentru doamnele singure din acele vremuri, ridicolul public era ceva normal. Din fericire, mulți dintre ei au avut pielea groasă din cauza asta și nu au cedat glumelor despre starea lor relațională.
Mai jos v-am pregătit cele mai interesante motive pentru care femeile din anii 1889 preferau sa stea singure.
- În timp ce studia o ediție din 1889 a revistei Tit-Bits, istoricul Dr. Bob Nicholson a dat peste un articol interesant, editorii au oferit un premiu femeii care ar putea oferi cel mai bun răspuns la întrebarea „de ce este singură?” și a primit atât de multe răspunsuri sălbatice încât nu a putut alege doar unul.
2. Femeile din societatea victoriană aveau o datorie principală în viață, care era să se căsătorească și să-și servească soțul.
3. Pentru a înțelege rolurile femeilor și bărbaților în Anglia victoriană, putem arunca o privire la ceea ce a scris John Ruskin în Sesame and Lilies (1865).
4. Istoricii numesc acest lucru „ sfere separate ” și s-a bazat pe o definiție a caracteristicilor „naturale” ale femeilor și bărbaților. Femeile erau considerate mai slabe din punct de vedere fizic (dar superioare din punct de vedere moral față de bărbați), ceea ce însemna că se potriveau cel mai bine în sfera domestică.
5. Mai mult decât atât, înainte de 1870, orice bani câștigați de o femeie (fie prin salariu, din investiții, primiți cadou sau prin moștenire) au devenit instantaneu în proprietatea soțului ei odată ce aceasta a fost căsătorită, cu excepția zestrei. Identitatea soției a devenit legal absorbită în cea a soțului ei, făcându-le efectiv o singură persoană conform legii.
6. Există indicii despre aceste stereotipuri misogine în articolul din Tit-Bits, dar ele oferă și o voce femeilor care își afirmă în mod comic fericirea de a fi singure și folosesc șansa de a-și bate joc de bărbați. Acest lucru nu a fost nemaiauzit în umorul victorian, dar merge împotriva normalului.
7. Tit-Bits a condus competiția într-un moment în care așa-numita „întrebare a femeii” devenea din ce în ce mai dezbătută în societatea victoriană”, a spus dr. Nicholson. „Multe femei au început să pretindă pentru mai multe drepturi și oportunități, inclusiv dreptul de a fi definite prin mai mult decât doar căsătoria lor. Cred că răspunsurile primite de Tit-Bits – și faptul că le-au tipărit – sugerează aceste atitudini în schimbare.