Idei ingenioase de a refolosi vechile așternuturi de pat

- Advertisement -

Când așternuturile de pat se învechesc și se decolorează, de obicei le înlocuiți și le aruncați ca fiind uzate. Dar, în loc să aruncați așternutul vechi, luați în considerare reciclarea acestora.
Vă arătăm câteva idei ingenioase astfel încât să le puteți utiliza în continuare.

1.Realizați o tapițerie pentru mobilă sau perete

Tăiați bucăți de material vechi și realizați o tapițerie de mobilier sau de perete. Puteți încerca chiar modele diferite pentru fiecare sertar pe un dulap, așa cum este detaliat aici.

2) Utilizați cearceaful ca ecran de film

Aveți posibilitatea să utilizați  cearceaful vechi și alb ca ecran de film, dacă aveți un proiector. Așezați-l undeva deasupra capului, dar mai întâi asigurați-vă că nu are găuri în el.

- Advertisement -

3) Împletiți o jucărie pentru câine

Tăiați materialul în fâșii și împletiți-l într-o jucărie pe care câinele dvs. o va iubi cu siguranță. Aflați cum să realizați această jucăria în următorul videoclip.

4) Faceți perne personalizate

Puteți să vă transformați așternuturile vechi de pat în fețe de pernă. Pentru acest proiect, tăiați dimensiunile egale ale acestora la dimensiunea dorită a pernei dvs., coaseți în jurul marginilor și le întoarceți spre interior pentru a crea imaginea de pernă nouă Puteți găsi un tutorial aici.

- Advertisement -

5) Confecționați pungi de cumpărături reutilizabile

Dacă nu doriți să folosiți pungi de plastic, puteți să faceți pungi de cumpărături din așternuturile vechi pentru a crea pungi de cumpărături reutilizabile. Aflați cum să vă confecționați acești saci de cumpărături din următorul videoclip:

6) Faceți un suport pentru pungi de plastic

Dacă dulapurile dvs. sunt depășite cu saci de cumpărături din plastic, puteți utiliza așterturile vechi pentru a face un suport pentru pungi de plastic. Urmăriți videoclipul următorul pentru a afla cum să finalizați acest proiect util.

- Advertisement -

7) Realizați un sul de material textil

Puneți capăt curenților în casa dvs., făcând un sul de material textil din așternuturile dvs vechi. Aflați cum să faceți una aici.

8) Confecționați un șorț

Faceți un șorț adorabil din materialele vechi. Tot ce ai nevoie este foarfece și un ac și inspirație. Vizionați videoclipul tutorial pentru a afla cum să faceți acest proiect minunat.

9) Faceți o rochie maxi

De ce aruncați o material veche, frumos, atunci când puteți face ceva util din ea. Creați o frumoasă rochie maxi din material textil vechi urmând acest tutorial video.

10) Creați draperii frumoase

De asemenea, puteți face câteva perdele frumoase de materialele vechi în doar câteva minute. Următorul videoclip vă arată cum să creați perdele folosind așternuturile vechi.

11) Faceți o husă de dormit

Confecționați căptușeala unui sac de dormit care este perfect pentru atunci când mergi la camping sau oriunde altundeva. Aflați cum să faceți acest proiect interesant aici.

12) Transformați așternuturile vechi în materiale de curățare

Taiați așternuturile și folosiți-le ca și cârpe de curățare reutilizabile în loc de prosoapele de hârtie. Acest lucru funcționează foarte bine cu materiale mai absorbante, cum ar fi bumbacul sau chiar bambusul.

13) Folosiți așternuturile veche pentru a acoperi plantele

Dacă vremea se schimbă în mod neașteptat, puteți utiliza așternuturile vechi pentru a vă acoperi plantele, astfel încât plantele să fie protejate. Materialul trebuie să se mențină în căldura din solul de dedesubt și să țină plantele în afara riscului de îngheț. Utilizați un cadru de metal pentru rezultate optime.

14) Faceți o cordeluță de susținere a părului

Aceste bentițe supradimensionate de epocă au fost fabricate cu țesătură veche. Puteți găsi un tutorial aici.

15) Aranjați umerașele cu material textil

Asigurați-vă ca umerașele dvs arată mai bine prin acoperirea cu țesături. În plus, îmbrăcămintea stă mult mai bine în acest fel. Puteți găsi un tutorial aici.

16) O minunată jucărie pentru pătuțul copilului

O altă utilizare extraordinară a așternutului de pat este de a face o minuntă jucărie de agățat deasupra pătuțului copilului. Puteți găsi aici un tutorial pentru acest proiect.

sursa: https://homehacks.co/40-ways-repurpose-old-bed-sheets/