Mic dejunul constă într-un iaurt, o ceaşcă de cafea şi un suc proaspăt pentru mulţi dintre noi, iar poate şi mai mulţi sar peste această masă. Mic dejunul chiar este cea mai importantă masă a zilei şi trebuie tratată ca atare, din păcate prea puţini dintre noi cunoaştem cu adevărat alimentele care se pot consuma pe stomacul gol şi care ne pot face rău, dacă le consumăm dimineaţa. Acestea sunt 10 alimente de evitat şi 10 alimente perfecte pentru micul dejun!
Ce NU trebuie să consumăm pe stomacul gol:
- Produse de patiserie
Conţin drojdie şi pot irita mucoasa stomacului.
- Dulciuri
Pancreasul va fi suprasolicitat datorită consumului de zahăr, crescând nivelul de insulină.
- Iaurt şi lactate fermentate
Mâncat pe stomacul gol, iaurtul poate cauza formarea acidului clorhidric în stomac care va ucide bacteriile acidului lactic.
- Pere
Conţin fibră burtă care afectează mucoasa stomacului.
- Roşii
Acidul tanic din roşii provoacă aciditate la stomac.
- Castraveţi sau alte legume verzi
Legumele sunt surse de aminoacizi. Provoacă arsuri la stomac, flatulenţă şi dureri abdominale, mai ales dacă sunt consumate pe stomacul gol.
- Banane
Consumate pe stomacul gol, bananele vor creşte nivelul magneziului din organism, ceea ce nu este benefic pentru inimă.
- Băuturi carbogazoase
Băuturile carbogazoase consumate dimineaţa vor încetini digestia şi vor afecta mucoasa stomacului.
- Citrice
Pot cauza arsuri şi cresc riscul apariţiei gastritei şi a ulcerului.
Ce este recomandat să mâncam pe stomacul gol:
- Fulgi de ovăz
- Hrişcă
- Germeni de grâu
- Ouă
- Pepene roşu
- Afine
- Pâine integrală
- Nuci
- Miere