Iată câteva moduri de a folosi menta acasă. Cu siguranță îti va fi de folos!

- Advertisement -

Menta si-a facut numele nu numai datorita mirosului uimitor, ci si pentru toate beneficiile sale. Păstrarea câtorva plante de mentă în jurul locuinței dvs. poate împiedica dăunătorii să se strecoare înăuntru. Un plus este cât de ușor această plantă este de îngrijit, indiferent dacă o creșteți în interior sau în aer liber.

Menta vine în principal în două soiuri populare – neagră sau albă. Menta neagră are frunze mai întunecate și tinde să aibă un miros mai puternic, în timp ce mentă albă este mai deschisă atât în culoare, cât și în aromă. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, asigurați-vă că îi oferiți multă apă.

Acum că știți cum să aveți grijă de mentă, să mergem la modul în care ea va avea grijă de casa dvs.

1.Respingătorul natural al insectelor dăunătoare

- Advertisement -

Plantele de mentă sunt o modalitate perfectă de a ține departe toți dăunătorii pe care îi urăști fără a utiliza chimicale nocive. După cum am menționat anterior, păstrarea a câtorva frunze de mentă în jurul casei pot să țină rozătoarele și alte creaturi, cum ar fi muștele și furnicile, la dinstanță.

Sfat: Faceți un spray cu apă și de ulei de mentă pentru a menține alte vietăți la distanță. Vă recomandăm să utilizați 9 părți apă și o parte ulei.

2.Păstrarea animalelor de companie fără purici

- Advertisement -

Luați câteva frunze de mentă și pune-le într-o pungă sau pernă (ceva ce animalul tău nu-l va mușca) și o pui sub sau lângă pat. Menta poate să respingă anumiți purici și alte insecte.

3.Menținerea sănătății

Menta are o cantitate surprinzătoare de beneficii medicale, făcându-o una dintre cele mai utile plante nu numai pentru casa ta, ci și pentru sănătatea ta. În cazul în care vă supără stomacul, încercați să beți ceva ceai de menta pe bază de plante! Pentru cei dintre voi care suferă de sinusuri înfundate, fierbeți puțin apă și frunze proaspete de menta împreună – acest abur vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.

- Advertisement -

sursa: Home Hacks