Actul oamenilor care îi judecă pe ceilalți după alegerile vestimentare este valabil mai ales pentru membrii familiilor regale ale căror haine sunt discutate în detaliu. Uneori, este probabil singura modalitate prin care își pot spune gandurile, deoarece o serie de limitări nu îi lasă să spună ceea ce cred cu adevărat. Acesta este motivul pentru care reginele și prințesele familiei regale britanice aleg alte modalități de a se exprima. Iar rochiile lor sunt una dintre cifrele subtile care îi ajută să-și comunice adevăratele gânduri. Dar acum, aceste cifre trebuie descifrate!

„Rochia de răzbunare” a prințesei Diana

Cea mai cunoscută dintre rochiile prințesei Diana nu a fost rochia ei de mireasă, ci dimpotrivă – cea pe care o purta înainte de divorțul oficial. În 1992, era deja evident că căsătoria prințului Charles și a prințesei Diana a fost un eșec, dar au continuat să-și îndeplinească îndatoririle regale. În 1994, prințul Charles a făcut o admitere publică a relației sale cu Camilla Parker-Bowles. După acest anunț, Prințesa de Wales trebuia să apară la o petrecere a revistei Vanity Fair și acesta a fost momentul în care și-a demonstrat caracterul puternic.

Prințesa Diana trebuia să apară la eveniment purtând o rochie clasică, elegantă, Valentino, dar, în schimb, a ales o rochie scurtă, neagră, cu umeri deschise și un decolteu destul de mare, care a fost proiectat de Christina Stambolian din Grecia. Prin purtarea acestui aspect, prințesa a încălcat regulile codului vestimentar regal! De asemenea, a complimentat aspectul cu pantofi cu toc înalt, pe care nu i-a purtat ​​niciodată când era cu Prințul Charles, pentru că ar părea mai înalt decât el. Această ținută incredibil de curajoasă a fost inventată instantaneu „ rochia de răzbunare ”.

Prințesa și-a ales cu atenție și accesoriile. Colierul de perle cu safir albastru a fost realizat prin comanda ei folosind o broșă pe care prințul Charles i-a prezentat-o ​​la nunta lor. Aceasta a fost modalitatea prințesei Diana de a-și demonstra natura puternică, în timp ce se confruntă cu rușinea publică, dar încă părea perfectă. Fostul stilist al prințesei Diana, Anna Harvey, a declarat că în acea noapte, prințesa a vrut să arate uimitor și a reușit să realizeze asta.

Rochia de mireasă a speranței reginei Elisabeta a II-a

O nuntă este unul dintre cele mai importante evenimente din viața oricărei persoane. Iar nunta unui membru al familiei regale este un eveniment cheie pentru întreaga țară, în timp ce urmăresc monarhul și vorbesc despre fiecare pas. În 1947, prințesa Elisabeta și Prințul Filip s-au căsătorit. A fost o perioadă dificilă după război, iar țara era într-o perioadă de recuperare. La vremea respectivă, în Marea Britanie exista un sistem de raționare : oamenii furnizau mărfuri pentru că nu erau suficiente pentru toată lumea. Desigur, acest lucru a făcut o sărbătoare de nuntă cu adevărat frumoasă. Așadar, cetățenii britanici au decis să ajute. Miresele britanice și-au trimis cărțile de rațiune prințesei ca si cadouri și materialul pentru rochia de mireasă regală a fost cumpărat cu acești bani.

Citește și:  23 de fotografii care nd dovedesc că frumusețea oamenilor din generațiile anterioare este un lucru unic

Norman Hartnell a fost designerul acestei rochii și a folosit pictura lui Botticelli ca sursă de inspirație. Tabloul a arătat unei fete care poartă o frumoasă rochie de mătase. Inspirat, Hartnell a început să lucreze la capodopera sa. El a comandat țesătura de la o companie scoțiană, care a pornit un zvon că rochia era din viermi de mătase fie din Italia, fie din Japonia. Dar Hartnell i-a convins pe toți că viermii sunt din China socialistă.

Întreaga rochie a fost decorată cu ghirlande de culoare albă ca zăpada (care simboliza puritatea), iasomie (fericire și sinceritate), Trandafirul alb al Yorkului (inocență) și culturi pentru a arăta fertilitatea. Rochia a avut și un alt detaliu interesant: un decolteu în formă de inimă . Prințesa Elisabeta purta tiara mamei sale pe cap, dar a rupt-o pe jumătate în mâini cu doar o oră înainte de sărbătoare. Dar au reușit să găsească un bijutier care să o repare rapid.

De menționat, de asemenea, că atunci când prințesa Elisabeta s-a căsătorit, avea doar 21 de ani și a reușit deja să facă ca întreaga națiune să se îndrăgostească de ea.

Rochia de încoronare a Elisabetei II

Norman Hartnell despre care am menționat deja a fost designerul regal din 1938 până în 1952. A creat 2 capodopere iconice pentru regină: rochia de mireasă și rochia de încoronare . La 6 februarie 1952, la 25 de ani, Elizabeth a devenit regina Marii Britanii. Încoronarea ei a avut loc pe 2 iunie 1953, în Westminster Abbey, când avea 27 de ani. Rochia era confecționată din mătase crem cu broderie complexă care includea simbolurile Marii Britanii și Commonwealth-ului. Regina însăși a cerut să adauge acest ultim și cel mai important detaliu. Iată un ghid despre ce înseamnă toate simbolurile pe rochia ei:

Citește și:  Cum arata Micul Dejun in 20 de tari ale lumii!

Anglia – Tudor a crescut
Țara Galilor – praz
Scoția – ciul
Irlanda – trifoi
Canada – frunze de artar
Australia – wattle
Noua Zeelandă – ferigă
Africa de Sud – Proteidae
India și Ceylon – lotus
Pakistan – tulpini de grâu
Rochia avea și un mic secret al norocului doar pentru regină. În locul în care mâna stângă a reginei Elisabeta a atins rochia, designerul a pus un trifoi cu 4 foi. Regina Elisabeta arăta grozav și maiestuos în rochia ei de încoronare, iar Sir Norman Hartnell a fost primul designer care a devenit cavaler.

Rochia „invizibilă” a lui Camilla Parker-Bowles

Nunta Prințului Charles și Ducesa Camilla a avut loc în 2005, iar ea a ales 2 ținute pentru ea. Prima a fost pentru ceremonia oficială, iar a doua a fost pentru ceremonia de binecuvântare. În ceea ce-l privește pe acesta din urmă, a ales să poarte o rochie albastra pal din șifon și o haină cu fir auriu. Această alegere a fost făcută nu doar din cauza vârstei cuplului, ci ca o încercare de a face ceremonia nunții mai puțin vizibilă și într-un fel, invizibilă. Cuplul încerca să evite criticile din partea publicului care s-au închinat prințesei Diana și nu au aprobat nunta.

Rochia controversată a lui Kate Middleton

Mulți britanici o adoră pe Kate Middleton și adoră simțul ei uimitor de stil – unii chiar o compară cu idolul oamenilor, prințesa Diana. Și ca atare, toate aparițiile sale publice sunt discutate în mod activ. Este renumită pentru trucul ei preferat: apare purtând aceleași ținute în diferite evenimente.

Ceremonia de botez a nepotului ei nu a făcut excepție, deoarece Ducesa de Cambridge a apărut acolo purtând o rochie scurtă strălucitoare vintage, care a fost o încălcare a codului vestimentar al familiei regale și a fost criticată de membrii familiei. Meghan Markle a încălcat regulile de mai multe ori. Poate că acesta era modul lui Middleton de a spune că Markle nu era singurul care putea încălca regulile. Apropo, ea a apărut în aceeași ținută la aniversarea prințului Phillip, în 2011. Cerceii din perlele lui Middleton au fost și un accesoriu interesant – prințesa Diana l-a botezat pe prințul Henry în timp ce îi purta. Acest lucru a provocat multe controverse în rândul utilizatorilor de internet care au crezut că soția prințului Harry ar fi trebuit să poarte cerceii, nu Middleton.

Citește și:  Un chirurg dezvăluie exercițiile care îți pot vindeca coloana vertebrală înainte de a fi prea târziu

Rochia de memorie a ducesei de Cambridge

În 2017, în ziua aniversării morții prințesei Diana , Kate Middleton a vizitat grădina memorială din Palatul Kensington. Pentru această ocazie, a ales o rochie verde elegantă de Prada cu un imprimeu cu flori de mac pe ea. Maștile roșii simbolizează memoria și speranța în Anglia. Aceasta a fost modalitatea ducesei de a-și demonstra respectul pentru soacra decedată.

Rochia de bunătate a lui Meghan Markle

Pentru a înțelege alegerea lui Meghan, trebuie să ne redobândim timpul înapoi în zilele imediat după nunta regală. O designeră britanică preferată a lumii aristocratice engleze, Emilia Wickstead, a declarat pentru Daily Mail că rochia de mireasă de la Givenchy care a costat 200.000 de lire sterline a fost copia exactă a unei rochii din colecția ei care a costat 7.000 de lire sterline. De asemenea, designerul a adăugat că o astfel de rochie simplă ar trebui să se potrivească perfect. Mulți designeri de modă de la companii de modă celebre au judecat ce a făcut Wichstead și au început să discute despre alte lucruri pe care le-a „împrumutat” de la alți designeri. Până la urmă, Wickstead a renunțat și a spus că Meghan Markle s-a căsătorit purtând o rochie care nu semăna cu nimic din munca ei.

Mulți oameni ar crede că în urma unui astfel de scandal, Ducesa de Sussex nu va mai purta niciodată o rochie de designer. Dar nu, Meghan a arătat că nu a ținut o ranchiună și a apărut într- o rochie neagră de designer la un eveniment din Sidney, în onoarea unei sărbători naționale pentru Australia și Noua Zeelandă.

Mișcarea pozitivă a prințesei Eugenie

În octombrie anului trecut, a șasea nepoată a reginei Elisabeta a II-a, Eugenie de York, se căsătorea. A ales o rochie cu spatele deschis, care a dezvăluit o cicatrice lungă pe care a primit-o când era copil, ca urmare a intervenției chirurgicale. Acesta a fost modul ei de a spune oamenilor cu cicatrici că nu este nimic rău în a le avea și că spun o poveste unică. Prințesa a adăugat că pentru ea, a fost o modalitate de a comunica cu oameni care traversau situații similare.