Este uimitor ce au făcut acesți oameni pentru a salva un câine abandonat. Pâna la urmă trebuie să nu uităm că toți avem suflet!

- Advertisement -

Uneori, acțiunile oamenilor pot pune la îndoială bunătatea umanității. Este cazul foștilor proprietari ai lui Goldie, un câine dulce, cu o poveste inimaginabilă. Câinele a fost lăsat într-o scurgere de apă freatică și abandonat acolo. Era condamnat la moarte sigură fiind blocat într-o gaură adâncă și în continuu udat cu apă de ploaie. Proprietarul a pus chiar și capacul deasupra gurii de canal, lăsând câinele fără nici un fel de salvare.

Goldie a stat acolo o lună întreagă. Fără mâncare adevărată, el a încercat să consume materiale non-comestibile, cum ar fi plastic și orice gunoi din în jurul lui. De asemenea, el se agăța de viață plutiind deasupra gunoaielor din scurgere.

„Sleită de puteri, el nu a putut atrage atenția„, a spus Barc de la 4BaliDogs. „Speriat … flămând … singur … nu ne putem imagina decât profunzimea suferinței pe care a trăit-o”.

- Advertisement -

Când un localnic care era rudă cu medicul veterinar a auzit despre situația lui Goldie, el s-a îndreptat direct spre scurgerea apelor pluviale. A reuțit el însuși să salveze câinele, dar situația lui medicală era departe de a fi în regulă.

Goldie era prea slab ca să mai meargă și nu putea să asimila mâncarea pe care o consuma. Era nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a scoate materialul plastic din corpul ei, dar era îndoielnic succesul procedurii.

- Advertisement -

Goldie a fost stabilizat și a supraviețuit operației. Dar asta a fost cea mai mică dintre grijile ei. Ea a suferit de la Mega Esophagus (M.E.), care-i provoca probleme de regurgitare. Era atât de slab din cauza malnutriției și avea și pneumonie, că-i vedeai coastele prin piele.

Câinele a fost adus acasă, unde un alt câine pe  numit Shem i-a ținut companie în toată perioada convalescenței sale.

- Advertisement -

„O altă problemă a lui Goldie a fost o infecție urât mirositoare, fungică”, a explicat Barc. „Dar chiar și atunci când era prea slabă ca să stea singură, ea avea întotdeauna puterea să bată coada când cineva se apropia.”

În următoarele două luni, câinele ar câștiga suficientă forță pentru câteva minute de joc cu ceilalți pui, dar recuperarea ei era greoaie. „Plămânii ei au continuat să fie o problemă, și pielea ei s-a înrăutățit „. Familia sa adoptivă au înțeles că Goldie va fi ceea ce se numește „foster fail” – un animal care nu poate fi adoptat.

Familia care l-a salvat a promis să rămână cu ea până la sfârșit. Goldie are nevoie de tratament special pentru bolile sale multiple, dar ea este o iubitoare care este atât de recunoscătoare pentru că avea o casă. La un an după salvare, câinele se descurcă mult mai bine. Ea poate sta și să se joace, iar călătoriile ei la veterinar sunt mult mai puțin frecvente.

Povestea de supraviețuire a acestui câine este un adevărat miracol. Oameni, precum salvatorii lui Goldie și familia adoptivă ne lasă speranța că mai există umanitate.

sursa:https://shareably.net/dog-left-dead-stormwater-drain/